Η σαγηνευτική κατοικία του Περού που γίνεται κομμάτι της φύσης

Το Casa Topo σχεδιάστηκε με απλό και λιτό τρόπο, ώστε να μην αποσπά την προσοχή από το φυσικό τοπίο του Περού, όπου και βρίσκεται. Το χαμηλότερο επίπεδο του σπιτιού είναι τοποθετημένο στην πλαγιά ενός λόφου, με την πέτρινη πρόσοψη του να αναμιγνύεται με το ορεινό σκηνικό.

Οι συρόμενες πόρτες του ισόγειου χώρου ενώνουν το εσωτερικό σαλόνι με το εξωτερικό καθιστικό, το οποίο γίνεται ένα με την πανέμορφη φύση. Τα υπνοδωμάτια βρίσκονται στον δεύτερο όροφο και συγκεκριμένα στο μεγάλο ξύλινο κουτί που έχει κατασκευαστεί. Με μια πρώτη ματιά στο εξωτερικό του, το Casa Topo, φαίνεται σκοτεινό και χωρίς φως, στην πραγματικότητα όμως, παραβάν καλύπτουν εξωτερικά τις πελώριες τζαμαρίες, που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στη λιμνοθάλασσα.

Source Uncrate

  1. […] η κατοικία εξασφάλισε την ελάχιστη επιρροή στο φυσικό περιβάλλον. Χάρη στις γεωμετρικές μορφές του, […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE