Quantcast
piawallen (1)

Pia Wallén: H σχεδιάστρια που παντρεύει σουηδική κουλτούρα και σύγχρονο design

Η Σουηδή Pia Wallén, είναι μια σχεδιάστρια με ρίζες στη σουηδική παράδοση. Εμπνέεται από την ιστορία, τα υλικά και τα χρώματα της Σκανδιναβίας και ταυτόχρονα σχεδιάζει προϊόντα που απευθύνονται στον σύγχρονο άνθρωπο. 

Η Pia Wallén γεννήθηκε στο Umeå της βόρειας Σουηδίας. Μετακόμισε στη Στοκχόλμη στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, για σπουδές (Beckmans College of Design) όπου ζει μέχρι σήμερα.

ARKET Pia Wallen Atelier 8 crop 2048x1462 (1)

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, αποτέλεσαν για εκείνη καθοριστική περίοδο γιατί ήταν τότε που τα άκρως μινιμαλιστικά αντικείμενα που σχεδίαζε από τσόχα- έτυχαν τεράστιας αποδοχής ενώ σύντομα χαρακτηρίστηκαν κλασικά κομμάτια. Εμπνευσμένα από τις παραδοσιακές τεχνικές και τα μοτίβα της σουηδικής λαϊκής χειροτεχνίας, τα πρωτοποριακά σχέδια της Pia Wallén έγιναν το σήμα κατατεθέν της.

ARKET Pia Wallen Atelier 9 5x4 (1)

Μετά από 20 χρόνια σχεδίασης εξακολουθεί να είναι πιστή στην τσόχα με την οποία ξεκίνησε ενώ έχει αναπτύξει ποικιλία προϊόντων με βασικά χαρακτηριστικά την υψηλή ποιότητα και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό. Τα πιο αναγνωρισμένα προϊόντα της είναι οι μάλλινες παντόφλες από τσόχα, τα κοσμήματα από ασήμι και η κουβέρτα Crux που κυκλοφορεί σε περιορισμένη έκδοση.

CB10 386

Η κουβέρτα Crux (1991) είναι μια κουβέρτα διπλής όψης με σχέδιο το σταυρό- που στη σουηδική λαϊκή παράδοση είναι σύμβολο ελπίδας- κατασκευασμένη από ανώτερης ποιότητας οργανικό βαμβάκι αλλά έχει την αίσθηση του μαλακού μαλλιού.

CB10 194 (1)

“Μου αρέσει να εξερευνώ τις πιο φουτουριστικές πλευρές μου παραμένοντας πιστή στην παράδοση”. έχει δηλώσει η Pia Wallén, της οποίας οι συλλογές πωλούνται σε όλο τον κόσμο- Σκανδιναβία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ιαπωνία, Κορέα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Έργα της επίσης φιλοξενούνται στις μόνιμες συλλογές του Εθνικού Μουσείου Καλών Τεχνών της Σουηδίας, του Μουσείου Σχεδίου, Μόδας και Διακοσμητικών Τεχνών Röhsska στο Γκέτεμποργκ και του Μουσείου Angewandte Kunste στην Κολωνία της Γερμανίας.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε αξιόλογους χώρους παγκοσμίως, όπως το Centre Pompidou στο Παρίσι και το Victoria & Albert στο Λονδίνο.

Το στούντιο της βρίσκεται στη Στοκχόλμη και έχει πολλά παράθυρα με θέα στην πόλη.

CB10 25 (1) ARKET 21321 PiaW atelier 13 WEB (1) ARKET Pia Wallen Atelier 1 scaled (1)

Source | hole & corner, nk, ingerstedt

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR