Quantcast
myconos hill didee2

MYKONOS HILL

Το έργο αφορά στην ολική ανακαίνιση συγκροτήματος εξοχικής κατοικίας 6 υπνοδωματίων και δύο ανεξάρτητων en suite ξενώνων με μεγάλους ιδιωτικούς και κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους.

Τοποθετημένη στο λόφο του Τούρλου στη Μύκονο, πάνω από το λιμάνι του νησιού, αλλά με ενισχυμένη ιδιωτικότητα, η κατοικία διακοπών Mykonos Hill αγναντεύει το Αιγαίο Πέλαγος και λούζεται στο φως του ήλιου που δύει πάνω από το γειτονικό νησί της Δήλου.

Το έργο σχεδιάστηκε στοχεύοντας στο συνδυασμό της γνώριμης αίσθησης της αργής, χαλαρής καλοκαιρινής διαβίωσης, με ένα μοντέρνο μίνιμαλ design. Η γραμμικότητα του σχεδιασμού και τα πολυτελή υλικά εμποτίζονται με διακριτικές πινελιές φυσικών υφών και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο εσωτερικό που αναφέρεται απευθείας στο ελληνικό καλοκαίρι.

Πρωταγωνιστής της εξωτερικής ζωής της κατοικίας είναι η διευρυμένη πισίνα, καθοριστικό χαρακτηριστικό αυτού του έργου. Το νερό της πισίνας εκτείνεται μέχρι τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού. Η υδατική περίμετρος δημιουργεί μια απρόσκοπτη και διαρκώς παρούσα σχέση μεταξύ της εσωτερικής ζωής και του στοιχείου του νερού. Το καθιστικό έχει άμεση πρόσβαση στην πισίνα καθώς και σε ένα χωνευτό σαλόνι «βυθισμένο» στον όγκο της πισίνας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και την ώρα του ηλιοβασιλέματος, ο θαλάσσιος ορίζοντας γίνεται ένα με την επιφάνεια του νερού της πισίνας δημιουργώντας ένα εφέ αντικατοπτρισμού. Ο ασβεστωμένος σοβατισμένος όγκος της κυρίως κατοικίας, ο ημικυκλικός χώρος καθιστικού της πισίνας και ο τριγωνικός χώρος μπάρμπεκιου σχηματίζουν ένα προστατευμένο εσωτερικό αίθριο. Η σκίαση αυτών των χώρων προέρχεται από μια εκτεταμένη πέργκολα από καλαμιά. Η κυματοειδής μορφή αυτής της δομής λειτουργεί ως το ενοποιητικό στοιχείο φέρνοντας όλους αυτούς τους χώρους μαζί κάτω από μια κοινή στέγη.

Όσον αφορά το εσωτερικό, ένας μαρμάρινος τοίχος που σχηματίζεται από τρισδιάστατα τριγωνικά σχέδια στέκεται ως ένα ενδιαφέρον φόντο που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του χώρου του καθιστικού. Καθώς ο ήλιος κάνει την πορεία του στον ουρανό, ο μαρμάρινος τοίχος «πιάνει» το φως του σε διαφορετικές γωνίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, δημιουργώντας έτσι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παιχνίδι μεταξύ φωτός και σκιάς. Ο ενιαίος χώρος του καθιστικού και της κουζίνας χωρίζεται σε τρεις «ζώνες» παράλληλες με τη θάλασσα. Αυτή η χειρονομία επαναπροσδιορίζει τις αναλογίες καθεμιάς από τις τρεις λειτουργικές οντότητες σε αυτόν τον όροφο, κάνοντάς τες να φαίνονται μεγαλύτερες και ευθέως προσανατολισμένες προς τον κύριο πρωταγωνιστή, την πισίνα. Η χωροθέτηση «οδηγεί» το μάτι προς το νερό της πισίνας, σαν να σε σπρώχνει να βουτήξεις μέσα σε αυτό, ενώ πλαισιώνει και τη θέα προς τη θάλασσα. Αυτή η χωροθέτηση εκφράζεται επίσης στη σχεδίαση της οροφής, με κάθε ζώνη να έχει κεκλιμένα άκρα που ενσωματώνουν κρυφό φωτισμό.

Κάθε ένα από τα υπνοδωμάτια σχεδιάστηκε προσεκτικά ώστε να εκφράζει μια μοναδική ιδέα που ταυτόχρονα εμπίπτει στις βασικές αρχιτεκτονικές αρχές του υπόλοιπου σπιτιού. Στους χώρους αυτούς, η χρήση πολυτελών υλικών, η υιοθέτηση θερμότερων χρωματισμών και η εκτεταμένη χρήση ξύλινων στοιχείων είναι τα συστατικά ενός εσωτερικού χώρου που περιστρέφεται γύρω από την ιδέα της ένταξης αρχετύπων που σχετίζονται με την υπαίθρια καλοκαιρινή ζωή (στέγες εμπνευσμένα από πέργκολα, τσιμεντοτοιχοί, φυτά) σε εσωτερικούς χώρους.

myconos hill didee1 myconos hill didee4 myconos hill didee3

Mykonos Hill
Mykonos, Greece
2022

Concept
Private Residence

Architectural Design
ADD Architecture Studio

Interior & Light Design
ADD Architecture Studio

ADD Design Team
Dionysis Koutsioumaris, Argyris Chronopoulos

Photography
ADD Architecture Studio 

ADD Architecture IG 
ADD Architecture FB 

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 olympic medals louis vuitton trays paris info 1 (1)
Paris 2024: Τα Ολυμπιακά Μετάλλια σε δίσκους του οίκου Louis Vuitton
DIDÉE.GR