Quantcast
0K5A9981

RALPH PUCCI Miami: Ένας άψογα επιμελημένος εκθεσιακός χώρος με την υπογραφή της οικογένειας Pucci

Ο οίκος επίπλων και φωτιστικών Ralph Pucci εγκαινίασε τον νέο του χώρο – μια γκαλερί 10.000 τετραγωνικών ποδιών στην περιοχή Wynwood του Μαϊάμι.

Ο Ralph Pucci πρωτοπορεί στη σχεδίαση από τη δεκαετία του 1970. Ο νέος ομώνυμος χώρος του Νεοϋορκέζου γκαλερίστα βρίσκεται σε μια παλιά αποθήκη του 1960 στη συναρπαστική συνοικία Wynwood του Μαϊάμι, γνωστή για την street art, τα μουσεία και τις γκαλερί της.

Η Γαλλίδα σχεδιάστρια και καλλιτέχνης Élisabeth Garouste “μεταμόρφωσε” τη βιομηχανική πρόσοψη του κτιρίου με μια τοιχογραφία που ονομάζεται “Strange Vegetations”.

RALPH PUCCI Miami

Το κτίριο έχει υποστεί εκτεταμένη ανακαίνιση που ενσωματώνει το νέο στο παλιό – σύγχρονα δάπεδα, εντυπωσιακά φωτισμένες οροφές με δοκούς και ανοίγματα -παράθυρα, πόρτες- από μαύρο ατσάλι.

RALPH PUCCI Miami RALPH PUCCI Miami

Οι σχεδιαστικές αυτές επιλογές αποτελούν το σκηνικό για τη συλλογή επίπλων και τέχνης της γκαλερί η οποία περιλαμβάνει γλυπτά των India Mahdavi (ο καναπές Oedipe, μήκους 6 μέτρων, ντύθηκε σε μελιτζανί απόχρωση και τοποθετήθηκε δίπλα στα νέα τραπεζάκια σαλονιού Vers Huit Heures), Hervé Van der Straeten (η συλλογή του, Fun Ride -η οποία περιλαμβάνει μια σειρά επίπλων limited edition, καθρέφτες και φωτιστικά- κάνει το ντεμπούτο της στις ΗΠΑ στη συγκεκριμένη γκαλερί), Patrick Naggar, John Wigmore, Garouste (η συλλογή φωτιστικών Beans η οποία περιλαμβάνει καθρέφτες και φωτιστικά που κατασκευάστηκαν στο στούντιο γλυπτικής του Ralph Pucci στο Μανχάταν), Marjorie Salvaterra (η διακοσμημένη με κρύσταλλο σειρά της, Almost Spring)  και τέλος έργα του θρυλικού φωτογράφου Christopher Makos συμπεριλαμβανομένων τριών πορτρέτων των Jean-Michel Basquiat, Andy Warhol και Keith Haring.

RALPH PUCCI Miami RALPH PUCCI Miami

Ο Ralph Pucci –και τώρα, τα παιδιά του, Michael και Nicole, που διευθύνουν την εταιρεία στην έβδομη δεκαετία της – μένουν πιστοί στη δέσμευση του οίκου για ανάδειξη της χειροτεχνίας και του “χεριού του καλλιτέχνη”.

RALPH PUCCI Miami RALPH PUCCI Miami RALPH PUCCI Miami RALPH PUCCI Miami

Source | The Spaces 

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR