Quantcast
saint laurent rive droite maison gainsbourg 14 hr 1600x1067.jpg (1)

Saint Laurent Rive Droite: Maison Gainsbourg

Το μοναδικό αφιέρωμα, Maison Gainsbourg, στον θρυλικό Γάλλο καλλιτέχνη Serge Gainsbourg από τον οίκο Saint Laurent, προσφέρει μια ματιά στη ζωή και την καριέρα μιας από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της μόδας της Γαλλίας.

saint laurent rive droite maison gainsbourg

Το αφιέρωμα λαμβάνει χώρα σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες.

Η πρώτη από αυτές είναι το ιστορικό σπίτι όπου έζησε και δημιούργησε ο Serge Gainsbourg για 22 χρόνια, το οποίο βρίσκεται στην οδό 5 bis rue de Verneuil, μια διεύθυνση γεμάτη καλλιτεχνική ιστορία. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν μέσα από τα δωμάτια όπου άνθισε η δημιουργικότητα του Gainsbourg και έτσι να “μπουν” στον κόσμο του καλλιτέχνη, όπου το κάθε τι είναι ενδεικτικό της μοναδικής προσωπικότητας και της παραγωγικής του καριέρας.

saint laurent rive droite maison gainsbourg

Ακριβώς απέναντι, στον αριθμό 14, βρίσκεται το μουσείο Maison Gainsbourg, το οποίο επίσης προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ταξίδι στη ζωή και την καριέρα του Serge Gainsbourg. Το μουσείο διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή περίπου 450 αυθεντικών αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού blazer με ρίγες Yves Saint Laurent, που έγινε συνώνυμο με το ξεχωριστό στυλ του Gainsbourg.

saint laurent rive droite maison gainsbourg

Σημειωτέον, για την περίσταση, το θρυλικό σακάκι έχει επανασχεδιαστεί από τον Anthony Vaccarello, δημιουργικό διευθυντή του οίκου Saint Laurent, και είναι πλέον διαθέσιμο προς πώληση στις μπουτίκ Saint Laurent Rive Droite και Maison Gainsbourg.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος αυτού, οι βιτρίνες των μπουτίκ Saint Laurent Rive Droite θα έχουν την ίδια πρόσοψη με την εμβληματική κατοικία του Serge Gainsbourg.

Για τους λάτρεις αλλά και τους συλλέκτες, μια σειρά από vintage δίσκους και βιβλία -αντικείμενα που επιτρέπουν στους θαυμαστές να εμβαθύνουν στις προτιμήσεις και την έμπνευση του καλλιτέχνη- θα είναι διαθέσιμα για αγορά.

saint laurent rive droite

Την εμπειρία ολοκληρώνει το Le Gainsbarre, ένα καφέ-πιάνο μπαρ που βρίσκεται στο μουσείο Maison Gainsbourg. Ένας χώρος που επιτρέπει στους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να βυθιστούν στην ατμόσφαιρα που ενέπνευσε τη μουσική του Gainsbourg.

saint laurent rive droite maison gainsbourg saint laurent rive droite

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που συνδυάζει όμορφα τον κόσμο της μόδας και της μουσικής, αποτίοντας φόρο τιμής στη διαρκή επιρροή του Gainsbourg.

saint laurent rive droite maison gainsbourg saint laurent rive droite maison gainsbourg saint laurent rive droite maison gainsbourg

Source | Crash

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR