Quantcast
saint laurent rive droite james barnor

Τα καταστήματα Saint Laurent Rive Droite εκθέτουν έργα του φωτογράφου James Barnor

Για τη νέα θεματική έκθεση στα καταστήματα Saint Laurent Rive Droite στο Παρίσι και το Λος Άντζελες, ο Anthony Vaccarello προσκάλεσε και φιλοξενεί έργα του Γκανέζου φωτογράφου James Barnor.

Γεννημένος στην Γκάνα το 1929, ο James Barnor είναι ένας από τους πρώτους φωτογράφους που απαθανάτισαν το έθνος την εποχή της ανεξαρτησίας του και επίσης ένας από τους πρώτους φωτορεπόρτερ της Γκάνας κατά τη δεκαετία του ’50.
Στην ηλικία των 93 ετών, ο Barnor ανοίγει το υπέροχο αρχείο του, το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες διάσημων και μη, ανθρώπων.

Για να τονιστεί περαιτέρω η σημασία της φωτογραφίας και η χρήση της φωτογραφικής μηχανής, στο πλαίσιο της έκθεσης γυρίστηκε και ένα βίντεο στο οποίο συνομιλούν ο James Barnor με τον συνάδελφό του φωτογράφο, Campbell Addy.  Οι δυο τους συζήτησαν τις αρχές του Barnor, τις απόψεις του για τη φωτογραφία μόδας, την προτίμησή του στο ασπρόμαυρο φιλμ έναντι του έγχρωμου, αλλά πάνω από όλα εστίασαν στην εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει ο Barnor ώστε να καταφέρει να περάσει την πραγματική ιστορία στις επόμενες γενιές.

Ο Campbell Addy είναι Βρετανός φωτογράφος με καταγωγή από την Γκάνα, γεννημένος το 1999. Η σχέση των δυο φωτογράφων διακατέχεται από αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση ενώ έχουν δημιουργήσει μια ιδανική συνθήκη για ανταλλαγή πληροφοριών και καλλιτεχνικών ερεθισμάτων.

saint laurent rive droite james barnor saint laurent rive droite james barnor saint laurent rive droite james barnor saint laurent rive droite saint laurent rive droite saint laurent rive droite james barnor saint laurent rive droite james barnor saint laurent rive droite james barnor

Η συνομιλία μεταξύ του Barnor και του Campbell είναι διαθέσιμη για προβολή στο κανάλι του Saint Laurent στο YouTube & στο YSL.COM.

SAINT LAURENT RIVE DROITE 213, rue Saint-Honoré 75001 Παρίσι

Φωτογραφίες | ευγενική προσφορά της Galerie Clémentine de la Feronnière

Source | Crash

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR