Quantcast
LV Deep Time

Deep Time High Jewelry: 50 νέα κομμάτια στη συλλογή κοσμημάτων της Louis Vuitton

Με πληθώρα πολύτιμων λίθων και περίπλοκο σχεδιασμό, το Κεφάλαιο II αποτελεί συνέχεια της συλλογής Deep Time και πέμπτη -κατά σειρά- συλλογή της Francesca Amfitheatrof για τον Οίκο. Συνολικά, η συλλογή Deep Time θα περιλαμβάνει πάνω από 170 μοναδικά κομμάτια και θα είναι η μεγαλύτερη συλλογή High Jewelry του Οίκου μέχρι σήμερα.

“Με το δεύτερο κεφάλαιο της συλλογής Deep Time, συνεχίζουμε την ιστορία αυτής της όμορφης -σχεδόν ποιητικής- συλλογής που συμβολίζει μια αγαπημένη μας ιστορία”, σχολιάζει η Francesca Amfitheatrof.

Η εξελικτική ιστορία της συλλογής Deep Time ξεκινά μεταφέροντάς μας σε μια εποχή που η Γη αποτελούταν από μόνο δύο υπερηπείρους – τη Gondwana και τη Laurasia. Στη συγκεκριμένη συλλογή παρουσιάζεται η Λαυρασία -η βόρεια από τις δυο ηπείρους- με κίτρινα διαμάντια και μέταλλα, όπως πλατίνα και ροζ χρυσό. Χαρακτηριστικό είναι το high-collar necklace, το οποίο διαθέτει επτά σειρές αστραφτερών πολύτιμων λίθων και το μοτίβο V του οίκου.

louis vuitton high jewellery deep time ii necklace laurasia

Μετά από έντονα σεισμικά και καιρικά φαινόμενα, η Γη μεταμορφώθηκε. Αυτή η μεταμόρφωση ταυτίζεται με την έννοια του rebirth, η οποία μετουσιώνεται στο κολιέ Myriad που παραπέμπει σε DNA. Κομψές και φουτουριστικές, μορφές διπλής έλικας ενώνονται μεταξύ τους με το αποτέλεσμα να αποπνέει θηλυκότητα.

louis vuitton high jewellery deep time ii still life necklace drift

Η σειρά Symbiosis, νέα προσθήκη στη συλλογή Deep Time, διαθέτει λεπτεπίλεπτα κοσμήματα με περίπλοκες φόρμες και θηλυκούς παστέλ χρωματισμούς, εμπνευσμένα από τα πρώτα οικοσυστήματα της Γης, και πιο συγκεκριμένα τους μύκητες και το μυκήλιο.

louis vuitton high jewellery deep time ii necklace symbiosis

Η σειρά Fossils περιλαμβάνει κοσμήματα που η Amfitheatrof περιγράφει ως “θησαυρούς του χρόνου και του τόπου, μια χαρτογράφηση των γεωλογικών αλλαγών του πλανήτη” και αποτελεί μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση με κύριο υλικό τα βασιλικά μπλε ζαφείρια.

louis vuitton high jewellery deep time ii still life necklace fossil

Στη συλλογή εμφανίζονται και εικόνες πλούσιου φυλλώματος, όπως ένα κολιέ με πλατίνα και τρία λαμπερά φύλλα, δύο από τα οποία μπορούν να αποσπαστούν και να φορεθούν ως καρφίτσες.

louis vuitton high jewellery deep time ii still life ring plants

Οι σειρές Skin και Bones διαθέτουν κολιέ, βραχιόλια και δαχτυλίδια, ο σχεδιασμός των οποίων εξυμνεί το αντίστοιχο όργανο και τους ιστούς του ανθρωπίνου σώματος.

louis vuitton high jewellery deep time ii still life necklace bones

Η σειρά Seeds είναι μια γιορτή της γέννησης που εκπληρώνει τη δέσμευση της συλλογής για αποτύπωση της ομορφιάς και της μεταμόρφωσης της φύσης, εισάγοντας χαριτωμένα και θηλυκά κοσμήματα από γκρι μαργαριτάρια Ταϊτής.

louis vuitton high jewellery deep time ii still life necklace seed louis vuitton high jewellery savoir faire seeds

Στο τέλος της Κεφαλαίου ΙΙ, βρίσκεται η συλλογή Flower — μια ωδή στο μονόγραμμα του οίκου Louis Vuitton που μοιάζει με λουλούδι.

louis vuitton high jewellery deep time ii still life ring flower

“Το Κεφάλαιο II είναι ο επίλογος του Deep Time, αυτού του τεράστιου και απίστευτου ταξιδιού στον χρόνο και στην ιστορία των πολύτιμων λίθων μέσω του σχεδιαστικού κώδικα του οίκου Louis Vuitton“, καταλήγει η Amfitheatrof.

Source | L’OFFICIEL USA

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR