Quantcast

Ο Πέτρος & ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης έζησαν στη σαγηνευτική φύση της Κόστα Ρίκα

Από την Κατερίνα Γιογάκη


Αν έπρεπε να δώσουν έναν τίτλο στο φωτογραφικό τους ταξίδι, ανάμεσα στις επιλογές τους θα ήταν σίγουρα η φράση Pura Vida που στα ελληνικά σημαίνει Καλή Ζώη, μιας και είναι αυτό που ακούς πιο συχνά στην Κόστα Ρίκα, τη μικρή χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Οι φωτογράφοι Πέτρος και Κωνσταντίνος Σοφικίτης, ταξίδεψαν τις τελευταίες μέρες του περασμένου Φεβρουαρίου στην Κόστα Ρίκα. Το ταξίδι τους διήρκησε 12 μέρες και σαν έμπειροι ταξιδιώτες βίωσαν τις εμπειρίες που μπορεί η Πλούσια Ακτή να προσφέρει: πλούσια τροπικά δάση με έντονη βιοποικιλότητα, επιβλητικά ηφαίστεια, τεράστια ακτογραμμή,  μοναδική άγρια φύση αλλά και ευκαιρίες για surf το οποίο όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος είναι στο DNA των Κοσταρικανών όπως και η φιλοσοφία πίσω από αυτό.

Οι φιλόξενοι Κοσταρικανοί ονομάζονται χαϊδευτικά «Ticos» και πρόκειται για ανθρώπους που εκτιμούν και απολαμβάνουν την κάθε μέρα. Ένας Ticos, ήταν η αφορμή να γνωρίσουν τα παιδιά , στις 4 ημέρες που έμειναν στην πρωτεύουσα San Jose, τα μέρη όπως μόνο ένα ντόπιος ξέρει και μπορεί να προβάλλει. «Θεωρώ ότι όταν έχεις έναν ντόπιο που να έχει τη διαθεση, μπορείς να δεις απίθανα πράγματα σε μια φαινομενικά αδιάφορη πόλη. Στην ουσία ήταν σαν να μας ξανασύστησε την πόλη του.» δηλώνει ο Πέτρος.

Περιπλανήθηκαν σε μέρη που δεν αναφέρουν οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, βίωσαν από κοντά την αγάπη τον κατοίκων για το ποδόσφαιρο, την Ελλάδα (τρεις από τις πόλεις τους έχουν ελληνικά ονόματα) αλλά και για τον καλό καφέ περιπλανώμενοι σε φυτείες. Σε μια χώρα που το τοπίο και το κλίμα αλλάζουν ταχύτατα, προσπάθησαν να αποτυπώσουν την απόκοσμη ηρεμία που σου προσφέρει ένα μέρος σαν αυτό.

Εκτός από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τους φιλόξενους κατοίκους η Κόστα Ρίκα αποτελεί παράδειγμα οικολογικού πολιτισμού μιας και έχουν φροντίσει ο τουρισμός να είναι βιώσιμος και επωφελής για τις τοπικές κοινότητες.

Κλείνοντας αυτό που μένει είναι αυτός ο μικρός χαιρετισμός, αυτές οι δύο λέξεις που συνοψίζουν την εμπειρία της χώρας συμπυκνωμένη,  Pura Vida.

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR