Quantcast
frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach dezeen 2364 hero 1 1704x959

Ο αρχιτέκτονας Frank Gehry δημιουργεί τσάντες για τον οίκο Louis Vuitton

Ο βραβευμένος με βραβείο Pritzker αρχιτέκτονας Frank Gehry δημιούργησε 11 τσάντες περιορισμένης έκδοσης για τον οίκο μόδας Louis Vuitton αποκλειστικά για την εβδομάδα τέχνης Art Basel Miami Beach.

Με το όνομα Louis Vuitton x Frank Gehry, η συλλογή περιέχει τσάντες που εμπνεύστηκαν από τα κτίρια του Καναδοαμερικανού αρχιτέκτονα αλλά και από το ζωικό βασίλειο, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο Art Basel Miami Beach, μαζί με κομμάτια που είχε σχεδιάσει στο παρελθόν ο Frank Gehry για τον οίκο.

Η τσάντα Capucines BB Shimmer Haze έχει αστραφτερό, ημιδιαφανές φινίρισμα κατασκευασμένο από πλεξιγκλάς (εμπνευσμένη από το μουσείο Pop Culture στο Σιάτλ) ενώ η τσάντα Capucines MM Concrete Pockets σχεδιάστηκε με φινίρισμα από δέρμα πολλαπλών στρώσεων παραπέμποντας στο Μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο και στο Walt Disney Concert Hall στο Λος Άντζελες.

frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach

Το IAC Building στη Νέα Υόρκη ενέπνευσε το σχεδιασμό της Capucines BB Analog Bag, η οποία έχει δερμάτινα τμήματα τυπωμένα σε μεταξοτυπία με κομμάτια της πρόσοψης του κτιρίου.

frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach

Τέσσερις από τις τσάντες της συλλογής Louis Vuitton Capucines εμπνεύστηκαν από το ζωικό βασίλειο.

Η τσάντα Capucines MM Fish έχει χαρακτηριστικά από ένα φωτιστικό σε σχήμα ψαριού που δημιούργησε ο Gehry για το Ίδρυμα Louis Vuitton το 2014 το οποίο αναδημιουργήθηκε σε μορφή τσάντας με ένα κόκκινο ψάρι από δέρμα τοποθετημένο στο λείο λευκό δερμάτινο εξωτερικό της τσάντας.

frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach

Παράλληλα, η τσάντα από λευκό δέρμα κροκόδειλου Capucines Mini Drawn Fish έχει το σκίτσο ενός ψαριού δια χειρός Gehry κεντημένο πάνω της.

Ένα γλυπτό κροκόδειλου που σχεδιάστηκε για το εστιατόριο Sexy Fish του Λονδίνου αποτέλεσε έμπνευση για το χερούλι της τσάντας Capucines BB Croc, η οποία έχει εξωτερικό δέρμα Taurillon, ενώ το Bear With Us Clutch είναι μια τσάντα σε σχήμα αρκούδας-μινιατούρα του γλυπτού Bear with Us που δημιούργησε ο Gehry το 2014 και εκτίθεται τώρα στο Μουσείο Τέχνης της Νέας Ορλεάνης.

Δύο ακόμη τσάντες Capucines –το Capucines Mini Puzzle και Capucines Mini Blossom– διαθέτουν πολύχρωμες φόρμες που μοιάζουν με πέταλα με έμπνευση τα μπουκάλια των αρωμάτων Les Extraits του Gehry για τον οίκο.

frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος του ήταν να πειραματιστεί αλλά και να διασκεδάσει με τη συλλογή.

“Οι τσάντες δεν είναι κάτι που κάνω συνήθως επομένως είναι μια αναζήτηση ιδεών. Κάθε δημιουργικός άνθρωπος πρέπει να περνάει από αυτό. Υπάρχουν πολύ διαφορετικά επίπεδα δημιουργικότητας και τα χρόνια εμπειρίας στην περίπτωση μου, μου επιτρέπουν να πειραματίζομαι στη νεαρή ηλικία των 94”, σχολίασε ο αρχιτέκτονας.

frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach frank gehry louis vuitton handbag art basel miami beach

*Η εβδομάδα τέχνης του Μαϊάμι πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 19 Δεκεμβρίου στο Μαϊάμι των ΗΠΑ. 

Φωτογραφίες | Louis Vuitton

Source | Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR