Quantcast
https hypebeast.com image 2024 03 loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre 2 (1)

Crafted World: Μια έκθεση αφιερωμένη στην πλούσια κληρονομιά της LOEWE

Η αναδρομική έκθεση στο Εκθεσιακό Κέντρο της Σαγκάης με τίτλο Crafted World, είναι ένα διαδραστικό ταξίδι στον χρόνο, τον χώρο, τα υλικά και την τεχνική, με την επιμέλεια του δημιουργικού διευθυντή Jonathan Anderson, και με διάρκεια έως τις 5 Μαΐου.

Η πρώτη μεγάλη έκθεση του οίκου LOEWE “καταγράφει” τα 178 χρόνια λειτουργίας του, από το 1846 που ξεκίνησε ως εργαστήριο επεξεργασίας δέρματος έως σήμερα, μέσα από έξι κεφάλαια.

Με τον σχεδιασμό να έχει πραγματοποιηθεί από το γραφείο OMA, η πρώτη αίθουσα της έκθεσης περιλαμβάνει κάποια από τα καλύτερα έργα του οίκου, παλαιότερα και σύγχρονα (όπως το κόκκινο κοστούμι της Rihanna για το Super Bowl και το κορμάκι trompe-l’oeil που φόρεσε η Beyoncé κατά τη διάρκεια περιοδείας της) δίπλα στα οποία εκτίθενται σιδερένια εργαλεία του 20ου αιώνα και ένα βιβλίο επισκεπτών με την υπογραφή του Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre

Επιπλέον εκτίθενται 69 αξιοσημείωτες δημιουργίες από τις συλλογές του ίδιου του Anderson, αναδεικνύοντας έτσι τη σημαντική συμβολή του στην εξελικτική πορεία του οίκου.

loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre

Ακόμα, οι ηθοποιοί Yang Mi και Jodie Comer διδάσκουν στους επισκέπτες πώς να προφέρουν σωστά το όνομα του οίκου σε ένα Pronunciation Tunnel, όπου οι φωνές τους αντηχούν τη φωνητική σύνθεση του LOEWE.

Το τούνελ καταλήγει σε μια γκαλερί αφιερωμένη στην πατρίδα του οίκου, την Ισπανία, με vintage ισπανικές διαφημίσεις και έργα τέχνης του Πάμπλο Πικάσο.

loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre

Στην επόμενη αίθουσα με ονομασία “The Atelier”,  αναλύεται η σχεδιαστική προσέγγιση των αξεσουάρ του οίκου, όπως η τσάντα Puzzle.

Το τμήμα “United in Craft” εξυμνεί τη χαρά της χειροτεχνίας, κάτι που ο οίκος προασπίζεται από την πρώτη μέρα της διαδρομής του.

loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre

Το τμήμα “Unexpected Dialogues” φιλοξενεί κάποιες από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης του ισπανικού οίκου.

Το αποτέλεσμα της έκθεσης Crafted World είναι μια ιστορική αφήγηση που καταγράφει το ξεκίνημα και την εξέλιξη του οίκου LOEWE μέσα από πολιτιστικές αναφορές, ιστορικές επιρροές και μια διαρκή αίσθηση περιέργειας.​

loewe crafted world fashion retrospective shanghai exhibition centre

Source | Hypebeast

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR