Quantcast
4Doug Steakley Nepal TijiFestival

Φωτογραφίζοντας το βουδιστικό Tiji Festival στο βόρειο Νεπάλ

Το Φεστιβάλ Tiji είναι ένας βουδιστικός εορτασμός και θρησκευτικό προσκύνημα που πραγματοποιείται κάθε Μάιο στο Lo Manthang, την περιτειχισμένη πόλη που βρίσκεται στο απομακρυσμένο Βασίλειο Mustang στο βόρειο Νεπάλ και αποτελείται από τρεις ημέρες μασκαρεμένου χορού, που έχει ως αποτέλεσμα το dhakey ή τη δολοφονία ενός κακού δαίμονα από τη θεότητα Dorje Shunu.

Doug Steakley Nepal ChortenNearGhami Doug Steakley Nepal Lo Manthang

Αρχικά, ήταν μια θρησκευτική τελετή που αποσκοπούσε στην άρση των εμποδίων και των ταλαιπωριών, αλλά έχει επίσης γίνει σύμβολο της δύναμης και της ελπίδας των ανθρώπων του Lo.

Doug Steakley Nepal PrayerFlagsAboveMuktinath

Το μεγάλο thangka (πίνακας σε βαμβάκι, μεταξωτό απλικέ, που συνήθως απεικονίζει μια βουδιστική θεότητα ή σκηνή) στον νότιο πίσω τοίχο λέγεται ότι είναι άνω των τετρακόσια ετών.

Doug Steakley Nepal TijiFestival

Τα thangka είναι κεντημένα στο χέρι και το παραπάνω απεικονίζει τον Padmasambhava και δύο dakinis. Καθισμένοι κάτω από το thangka είναι μοναχοί με μυτερά κόκκινα καπέλα και ο ηγούμενος, ή Khemo, κάθεται στο κέντρο.

Το φεστιβάλ ξεκινά με τη συγκέντρωση μοναχών μαζί με προσφορές και προσευχές που συνοδεύονται από χτύπημα τυμπάνων και κυμβάλων.

Στη συνέχεια εμφανίζονται μασκοφόροι χορευτές και ο tsowo ή  κύριος χορευτής, μπορεί να αναγνωριστεί από την περίτεχνη μάσκα του και τα κεντημένα μεταξωτά φορέματα.

Doug Steakley Nepal CymbalsAtTijiFestival Doug Steakley Nepal HornsAtTijiFestival Doug Steakley Nepal Musicians Doug Steakley Nepal Tiji Dancer with drum masked dancer 2 2 slide nepal mustang dancers festival pano

Η περιφραγμένη πόλη Lo Manthang των πεντακόσια ετών βρίσκεται στα 12.500 μέτρα υψόμετρο και είναι πολύ κοντά στα σύνορα του Θιβέτ. Ο μυστικιστικός θιβετιανός πολιτισμός είναι ζωντανός σε αυτήν την απομακρυσμένη περιοχή, επιτρέποντας σε κάποιον να επισκεφτεί διάφορα λειτουργικά βουδιστικά μοναστήρια με υπέροχες τοιχογραφίες.

Φωτογραφίες & Πληροφορίες | Mustang: Hiking to the “Sky Caves” of an Ancient Kingdom.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR