Quantcast
Βιετνάμ

Βιετνάμ: Ένα φωτογραφικό ταξίδι μύησης από τον Κωνσταντίνο Σοφικίτη

Από την Αρετή Ζώρου Βιετνάμ


Μετά από περίπου ένα μήνα περιπλάνησης στο Βιετνάμ, ο βραβευμένος φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης, παρουσιάζει τη συλλογή του με τίτλο “Analog people in a digital world”.

Με αυτό τον τίτλο ονομάζει και όλο το ταξίδι του, σε μια χώρα που αποτελεί ένα τόπο με έντονες αντιθέσεις και απαράμιλλη φυσική ομορφιά. Μια χώρα που αιωρείται ανάμεσα στο γρήγορο και το αργό, το σύγχρονο και το παραδοσιακό, το εξωτικό και το οικείο. Βγαίνοντας από τη ζώνη ασφαλείας του, και προσπαθώντας να αντιληφθεί έναν τόσο ιδιαίτερο τόπο, ο φωτογράφος περιπλανήθηκε από τους γρήγορους ρυθμούς της πρωτεύουσας και της αστικής ζωής, σε δραματικά τοπία, ζούγκλες και ψαροχώρια. Είδε απομονωμένες φυλές, γνώρισε τον τρόπο ψυχαγωγίας των ντόπιων και συναναστράφηκε με τοπικούς ψαράδες, προσπαθώντας να έρθει κοντά στην ιδιοσυγκρασία του ευγενικού αυτού λαού.

«Κάτι που θυμάμαι από το ταξίδι, είναι η σχεδόν τυχαία επίσκεψή μας, παρέα με δύο πολύ καλούς φίλους και συνταξιδιώτες, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, και τη γνωριμία μας με φυλές του βόρειου Βιετνάμ. Θυμάμαι συγκεκριμένα όταν βρεθήκαμε σε ένα γάμο και υπήρξαν εκείνες οι στιγμές όπου το πρωτόκολλο επικοινωνίας περιορίζεται στη γλώσσα του σώματος. Κάποιες φορές βέβαια αυτός ο τρόπος επικοινωνίας είναι αρκετός ώστε να κάνει μια “συζήτηση” να διαρκέσει πολλές ώρες» , δηλώνει ο Κωνσταντίνος.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR