Quantcast

Ένας μήνας στη Μαδαγασκάρη, του Κωνσταντίνου Σοφικίτη

Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης ταξίδεψε στη Μαδαγασκάρη, με αφορμή τη νέα καμπάνια της Columbia και φωτογράφισε τις ζούγκλες, τις απομονωμένες φυλές ανθρώπων και τη μαγεία των τοπίων.

Ένα από τα φτωχότερα κράτη στον κόσμο με πάνω από το 92% κάτω από το όριο της φτώχειας, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου, μπαίνει στο φωτογραφικό φακό του Κωνσταντίνου Σοφικίτη -που το επισκέφτηκε με τρεις καλούς φίλους- και οι λήψεις που προσφέρονται στη νέα συλλογή του μαγεύουν με την αυθεντικότητα και την φυσική ομορφιά της γης.

Σε έναν τόπο που ο τουρισμός ακόμα δεν υφίσταται, ο ταλαντούχος φωτογράφος χάθηκε στις ζούγκλες των απομονωμένων νησιών γνωρίζοντας φυλές που είχαν ελάχιστη επαφή με τον πολιτισμό, έζησε ληστείες από αστυνομικούς και βρέθηκε τη νύχτα σε μέρη που πηγαίνεις μόνο μέρα. Χωρίς ταξιδιωτικό οδηγό και με πολλή όρεξη για ανακάλυψη, ο Κωνσταντίνος Σοφικίτης έφτασε σε σημεία που είναι δύσκολο να φτάσουν πολλοί και έζησε μια μοναδική εμπειρία σε έναν τόπο βγαλμένο από άλλο σύμπαν. Μέσα σε περίπου ένα μήνα διέσχισε τη χώρα με τα τοπικά μέσα μεταφοράς, ξενύχτησε σε απροσδόκητα μέρη και έζησε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης σε φορτηγά και σε πιρόγες ψαράδων που απέχουν πλήρως από τη σύγχρονη ζωή της πόλης.

Το ταξίδι ολοκληρώθηκε με εικόνες-έργα τέχνης που αναδεικνύουν την ξεχωριστή ομορφιά του νησιού, τη μοναδικότητα των ανθρώπων και την αυθεντικότητα των στιγμών, που όταν τις ζεις νιώθεις ολοκληρωμένος.

Τη σκέψη μας και σε αυτό το ταξίδι συντρόφευσε, ο φίλος και ιχνηλάτης που έφυγε πριν λίγο καιρό. Κ.Σ

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR