Quantcast
Sabato De Sarno Credit Photo Riccardo Raspa

Sabato de Sarno: Η ιστορία του νέου creative director του οίκου GUCCI

Ο Sabato De Sarno αναλαμβάνει τη δημιουργική διεύθυνση του ιστορικού ιταλικού οίκου μόδας, μετά την απροσδόκητη αποχώρηση του Alessandro Michele, τον περασμένο Νοέμβριο.    

Ο Alessandro Michele αποχώρησε από τον οίκο GUCCI τον Νοέμβριο του 2022 μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια. Έκτοτε, ο οίκος έχει παρουσιάσει ήδη μια συλλογή χωρίς δημιουργικό διευθυντή στην Ανδρική Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου με μια ακόμη ready-to-wear συλλογή να αναμένεται να παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο.

Μέσω ενός κοινού δελτίου τύπου του οίκου GUCCI και του ομίλου Kering (στον οποίο υπάγεται ο οίκος GUCCI) ανακοινώθηκε ότι στο νέο του ρόλο, ο Sabato De Sarno θα ηγηθεί του σχεδιασμού τόσο των γυναικείων και ανδρικών συλλογών όσο και των δερμάτινων ειδών, αξεσουάρ και lifestyle.

Ο Sabato De Sarno, γεννήθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Νάπολη, το 1984 ενώ θεωρείται νεοεισερχόμενο ταλέντο παρά την 15ετή του εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο 39χρονος Ιταλός σχεδιαστής, αναλαμβάνει αντίστοιχη θέση σε έναν τόσο σημαντικό ρόλο.

Ο Sabato De Sarno είναι ένα όνομα που έχει πολύ σεβασμό στη βιομηχανία της μόδας. Η πρώτη του δουλειά ήταν το 2005 στην Prada. Λίγους μήνες αργότερα, άρχισε να συνεργάζεται με τους Dolce & Gabbana. Αποφάσισε να αλλάξει ξανά δουλειά όταν εντάχθηκε στον οίκο Valentino το 2009 όπου δούλεψε δίπλα στον διάσημο σχεδιαστή Pierpaolo Piccioli ως Fashion Director έχοντας την εποπτεία γυναικείων και αντρικών συλλογών. Έμεινε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι το 2023, όταν εντάχθηκε στην Gucci.

Ο Sabato De Sarno σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι ήταν πολύ συγκινημένος και ενθουσιασμένος που θα συνεισφέρει το δημιουργικό του όραμα στον οίκο. Είπε επίσης ότι είναι πολύ γοητευμένος από την ιστορία, την κληρονομιά αλλά και από τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει ο οίκος GUCCI.

Ο Marco Bizzarri (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οίκου Gucci) και ο François-Henri Pinault (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Kering) εξέφρασαν επίσης τη χαρά τους για αυτή την επιλογή.

“Έχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας στην Ιταλία, ο κ. Sabato φέρνει μαζί του μια αξιόλογη εμπειρία και ένα όραμα ικανό να αξιοποιήσει την πλούσια κληρονομιά του Οίκου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Οίκος θα συνεχίσει να επηρεάζει τη μόδα και τον πολιτισμό μέσω των προϊόντων και των συλλογών του και θα συνεχίσει να προσφέρει μια μοναδική προοπτική της σύγχρονης πολυτέλειας“.

Η πρώτη συλλογή του Sabato De Sarno αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου.

 

Source| L’OFFICIEL, Hypebae

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR