Quantcast

Η συλλεκτική Jaguar E-Type του 1961

Η Jaguar E-Type του 1961, κατέκτησε τις καρδιές όλων αυτών που αγαπούσαν τον καλαίσθητο σχεδιασμό και την πολυτέλεια στο αυτοκίνητο, με την πρώτη της εμφάνιση στο Geneva Auto Show τον Μάρτιο του 1961. Δεν είναι τυχαίο, που και ο Enzo Ferrari το ονόμασε το πιο όμορφο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ. Επίσης, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης αναγνώρισε τη αξία του σχεδιασμού του E-Type, προσθέτοντας ένα μπλε roadster στη μόνιμη συλλογή του.

Η παραγωγή του συγκεκριμένου δημιουργήματος ξεκίνησε το 1961 και συνεχίστηκε μέχρι το 1974 ενώ εξελίχθηκε σε τρεις ξεχωριστές σειρές.

Μια ικανοποιητική αποκατάσταση του ολοκληρώθηκε από τον γνωστό εμπειρογνώμονα συντήρησης Dave Ferguson το 2013, όπου διατηρήθηκε το αρχικό χρώμα του Opalescent Bronze, και προστέθηκε ένα εντυπωσιακό νέο δερμάτινο εσωτερικό σαλόνι που ταιριάζει απόλυτα με το μπεζ πρωτότυπο χρώμα του εξωτερικού μέρους.

Μηχανολογικά, μεγαλύτερα μπροστινά δισκόφρενα εγκαταστάθηκαν για βελτιωμένη ισχύ ακινητοποίησης μαζί με ένα πεντατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα ανταλλακτικά στην ανακατασκευή του αυτοκινήτου είναι γνήσια, συμπεριλαμβανομένων των προβολέων, του παρμπρίζ, του δοχείου υγρών κ.α.

Source rmsotheby’s

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR