Quantcast
XkUkmnvEqeEqrqyFDoMt9k 1920 80.jpg (1)

Η Moët & Chandon συμπράττει με τον καλλιτέχνη Daniel Arsham για τη συμπλήρωση των 280 χρόνων της

Η Moët & Chandon αποκάλυψε την Collection Impériale Création No. 1, τo πρώτο λανσάρισμα από τη σειρά Collection Impériale καθώς και τα περιορισμένης έκδοσης μπουκάλια σχεδιασμένα από τον Daniel Arsham.

Η Collection Impériale αποτελεί, όπως αναφέρει εκπρόσωπος, ένα εξαιρετικό cuvée (σαμπάνια που παράγεται από τους πρώτους χυμούς σταφυλιού, αγνή και ποιοτικά υψηλή) που ενσαρκώνει το όραμά της “Haute Oenologie”, το οποίο δημιουργήθηκε από τρεις ποικιλίες σταφυλιού, επτά σοδειές και παλαιώθηκε με μια ποικιλία διαφορετικών διαδικασιών. Διαθέτει βαθιά κίτρινη απόχρωση και έχει πολυπλοκότητα στη γεύση, προσφέροντας από νότες ρίζας γλυκόριζας και μόκα μέχρι βανίλια και αποξηραμένο σύκο.

Με αφορμή την επέτειο των 280 της χρόνων, η Moët & Chandon συνεργάστηκε και με τον Αμερικανό σύγχρονο καλλιτέχνη Daniel Arsham ο οποίος ανέτρεξε στην ιστορία  και τις εγκαταστάσεις της Moët & Chandon δημιουργώντας ένα επιτοίχιο κομμάτι εμπνευσμένο από το περίπλοκο βιτρό του Félix Gaudi που κοσμεί την είσοδο στα κελάρια από τα τέλη της δεκαετίας του 1890. Το έργο πρόκειται να παρουσιαστεί στην Galerie Impériale, στα κελάρια της Moët & Chandon, σε μια συνένωση νεωτερικότητας και κληρονομιάς.

Moët & Chandon - Daniel Arsham

Ο Arsham σχεδίασε επίσης 85 περιορισμένης έκδοσης μπουκάλια που παραμένουν πιστά στη χαρακτηριστική αισθητική τόσο της Moët & Chandon όσο και του ίδιου. Τα μπουκάλια αποτελούν γλυπτά-έργα τέχνης. Ο ίδιος δήλωσε: “Όταν δοκίμασα την Collection Impériale Création συνειδητοποίησα ότι η φιλοσοφία στη δουλειά του Benoît Gouez (επιλογή, παλαίωση, ανάμειξη) είναι παρόμοια με τη δική μου, έτσι κατέληξα ότι αυτό το έργο αντιπροσωπεύει για μένα μια αληθινή και ουσιαστική συνεργασία με την Moët & Chandon”. 

Ο Benoît Gouez, Cellar Master στη Moët & Chandon δήλωσε με τη σειρά του: “Δημιουργήσαμε τη συλλογή Impériale Création σαν μια συλλογή η οποία θα αντέξει στην αιωνιότητα. Έτσι βλέπουμε και τη σχέση μας με τον χρόνο. Μεγαλώνουμε και επιλέγουμε και να ωριμάζουμε με όμορφο και εμπνευσμένο τρόπο, να γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι και η σαμπάνια μας. Η επιλογή του Daniel Arsham δεν έγινε τυχαία. Η μοναδική άποψη του Daniel για την κληρονομιά της Moët & Chandon αποτυπώνει όμορφα την ουσία της ιστορίας μας. Ένας μοναδικός καλλιτέχνης της εποχής μας, ο Daniel προσέγγισε το έργο του με τον ίδιο τρόπο που έχουμε προσεγγίσει τη δημιουργία της Collection Impériale Creation”.

Το νέο cuvée θα είναι διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο από την 1η Δεκεμβρίου.

Η περιορισμένη έκδοση του Daniel Arsham (τα τρισδιάστατα μπουκάλια που επαναλαμβάνουν το σχέδιο του γλυπτού με στοιχεία που παραπέμπουν στο Château de Saran, το οποίο ανήκει στη Moët & Chandon από το 1801) θα είναι διαθέσιμη για αγορά με 23.000£ ανά τεμάχιο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Απρίλιο του 2024.

Moët & Chandon - Daniel Arsham

Source | Wallpaper Mag

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR