Quantcast
Grande Bretagne web

150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand

150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand.

Το 2024, το ξενοδοχείο-σύμβολο γιορτάζει και προσκαλεί τους επισκέπτες του να επανασυνδεθούν μαζί του.

Η Αθήνα, η πόλη του παλίμψηστου, θα μας συγκινεί πάντα, παρά τις μεταβολές της, για έναν πολύ σημαντικό λόγο. Γιατί στην καρδιά της κρύβει αρχαία και σύγχρονα ορόσημα. Υπάρχουν ορόσημα της Αθήνα που είναι αδιαμφισβήτητα. Ο Παρθενώνας, η αρχαία Αγορά, ο λόφος του Φιλοπάππου, ακόμη και τ’ Αναφιώτικα ή η Πλατεία Ομονοίας. Υπάρχουν άλλα, πολύ προσωπικά, τα ορόσημα του κάθε Αθηναίου, που βαφτίζονται τέτοια αφού βιώσει σε αυτά στιγμές καθοριστικές. Το σινεμά στη στοά όπου δόθηκε ένα φιλί. Η άποψη της Ακρόπολης από την Ιερά Οδό, που σφράγισε με την επιβλητική παρουσία της μία μεταμεσονύχτια βόλτα. Η καντίνα με το street food στα Ιλίσια που έχει πέσει η αυλαία καθοριστικών βραδινών εξόδων.

Υπάρχει όμως και ένα ορόσημο που συνδυάζει και τα δύο για τους Αθηναίους. Είναι ταυτόχρονα ιστορικό, αλλά και πάρα πολύ προσωπικό. Κι αυτό γιατί στέκεται εκεί, καθημερινά τα τελευταία 150 χρόνια, στο πιο κομβικό, πιο πολύβουο, πιο πολυσήμαντο σημείο της πόλης να παρακολουθεί – χωρίς να κρίνει – την εξέλιξή της πόλης, των κατοίκων και των επισκεπτών της και να εξελίσσεται μαζί τους. Δεν είναι άλλο από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ένα αθηναϊκό σύμβολο – από τα ελάχιστα τον κόσμο με 150 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας – που έχει κατακτήσει τον τίτλο του ορόσημου για την αθηναϊκή κοινωνία και η φήμη του ως αγαπημένου οικοδεσπότη για αρχηγούς κρατών, βασιλείς και σημαντικές προσωπικότητες παραμένει αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο.

Το 2024, η Μεγάλη Βρεταννία, μέλος της Luxury Collection και ναυαρχίδα της ελληνικής φιλοξενίας, γιορτάζει κάτι πολύ σημαντικότερο από ενάμιση αιώνα παρουσίας το αθηναϊκό αστικό τοπίο. Γιορτάζει τη δική της ιστορία διαχρονικής κομψότητας με τον πιο λαμπερό τρόπο, προσκαλώντας φιλοξενούμενους και επισκέπτες σε μια σειρά από Always Grand εμπειρίες που συνδυάζουν την υψηλή αισθητική και την πολυτέλεια με την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, δηλαδή τις αξίες που το διέπουν από το 1874 όταν και ιδρύθηκε.

Grand History

Με διαδραστικές ενέργειες, περιηγήσεις, εκθέσεις που αξιοποιούν τεχνολογία τελευταίας αιχμής, όπως το projection mapping σε πολλαπλές επιφάνειες, και άλλες δράσεις που αγκαλιάζουν κάθε κεφάλαιο της πορείας του μέχρι σήμερα, το ξενοδοχείο ανθολογεί φέτος τις πιο σημαντικές στιγμές του και μας ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Από τη θέση του στην καρδιά της Αθήνας, μας υπενθυμίζει τον κεντρικό του ρόλο στη διαμόρφωση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του αστικού τρόπου ζωής, αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωή της Ελλάδας, όπως και της έννοιας της επαγγελματικής φιλοξενίας στη χώρα, για την οποία στέκει αξεπέραστο πρότυπο.

Grand Art & Design

Η διαχρονική και αδιάρρηκτη σχέση του ξενοδοχείου τον κόσμο της Τέχνης και του Design που πάντα βρίσκει τον τρόπο να μαγεύει τους επισκέπτες του, το 2024 γιορτάζεται μέσα από συνεργασίες με κορυφαία brands, ταυτισμένα με την υψηλή αισθητική, από τις οποίες προκύπτουν υπέροχα συλλεκτικά αντικείμενα, εμπνευσμένα από το ξεχωριστό αποτύπωμα της Μεγάλης Βρεταννίας στη μνήμη και στο χρόνο. Αντικείμενα προορισμένα για όσους αποζητούν την κομψότητα και τα πολλαπλά επίπεδα που μονάχα ένα ορόσημο με τόσο πλούσια ιστορία θα μπορούσε να προσφέρει.

Grand Experiences

Με αφορμή την επέτειο για τα 150 χρόνια, ένα σύνολο από εκδηλώσεις αναδεικνύουν τη διαχρονική θέση του ξενοδοχείου ως κορυφαίου συμβόλου φιλοξενίας που φωτίζει τις αθηναϊκές νύχτες και μέρες υπενθυμίζοντας και στους Αθηναίους ότι η Μεγάλη Βρεταννία είναι εδώ για αυτούς, αλλά και για τους επισκέπτες της πόλης τους. Η έμπειρη ομάδα συνεργατών του καθοδηγεί τους επισκέπτες στις πιο απολαυστικές στιγμές που μετατρέπονται σε αγαπημένες συνήθειες και ξεχωριστές αναμνήσεις που θα ανανεώσουν τη σύνδεση του κοινού με το ιστορικό αθηναϊκό τοπόσημο.

Grand Taste

Τα 150 χρόνια της Μεγάλης Βρεταννίας δεν μπορούσαν να μην έχουν γεύση. Γεύση νοσταλγίας και Ελλάδας μέσα από την εμπνευσμένη γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου που κατέχει κεντρική θέση στους εορτασμούς. Με μια φιλοσοφία που εστιάζει στη βιωσιμότητα, επιλέγοντας τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, με σεβασμό στην εποχικότητα και συνδυάζοντας υψηλού επιπέδου σύγχρονες και παραδοσιακές μαγειρικές τεχνικές, ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης, βραβευμένος δύο φορές με αστέρι Michelin, δημιουργεί καθηλωτικές γαστρονομικές εμπειρίες για τους επισκέπτες των εστιατορίων του ξενοδοχείου, μέσα από επετειακά πιάτα και αναβίωση αγαπημένων συνταγών.

Παράλληλα, οι ταλαντούχοι bartender του ξενοδοχείου γιορτάζουν την επέτειο δημιουργώντας δημοφιλή signature cocktail στο Alexander’s Bar και στο Bar8. Όσο για το κοσμοπολίτικο Winter Garden, είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες της στη ζεστή αγκαλιά της Μεγάλης Κυρίας των Αθηνών, με την αριστοκρατική σάλα, τις αναπαυτικές πολυθρόνες και τα πιο απολαυστικά εδέσματα.

Το 2024, ο μύθος του θρυλικού ξενοδοχείου εξελίσσεται. Σε κλίμα εορτασμού, η Μεγάλη Βρεταννία θα μοιραστεί με κάθε επισκέπτη Always Grand εμπειρίες, μέσα από ένα πρόγραμμα που θα ενισχύεται κατά τη διάρκεια του έτους, με bespoke ενέργειες δίνοντάς μας την ευκαιρία να την ανακαλύψουμε και πάλι από την αρχή, να μάθουμε τα μυστικά της – όσα μας επιτρέπονται –, θα έχει σίγουρα άλλα τόσα ενισχύοντας το δέος που νιώθουμε κάθε φορά που την προσπερνάμε διασχίζοντας την Πλατεία Συντάγματος, την Πανεπιστημίου ή την Αμαλίας. Ίσως, βιαστικοί αλλά πάντα με το βλέμμα στραμμένο ψηλά να θαυμάζουμε στα κλεφτά το μεγαλείο της και να της χαρίζουμε το χαμόγελό μας επειδή είναι πάντα εκεί, εδώ και 150 χρόνια, ακλόνητη, ό,τι κι αν συμβεί για να μας θυμίζει ότι η κομψότητα, η ευγένεια και η αισθητική μπορούν πραγματικά να σώσουν τον κόσμο.

Μεγάλη Βρεταννία Μεγάλη ΒρεταννίαΜεγάλη Βρεταννία

Hotel Grande Bretagne
1 Vasileos Georgiou A, Syntagma Square Str, Athens
IG @hotelgrandebretagne

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR