Quantcast
bar kar 03 1024x683 (1)

Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής

To steakhouse Bar Kar βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ και μοιάζει με σπήλαιο χτισμένο από πέτρα, ξύλο και όνυχα.

Oι αρχιτέκτονες-σχεδιαστές του studio Spacemen με έδρα τη Σαγκάη και την Κουάλα Λουμπούρ έχουν ταλέντο και -πλέον και εμπειρία- στη δημιουργία χώρων που παραπέμπουν στην προϊστορία, προσαρμοσμένων σε σύγχρονα περιβάλλοντα.

Bar Kar

Το concept του εστιατορίου Bar Kar περιγράφεται ως “αρχέγονo” ενώ προσομοιάζει με σπήλαιο. Πήρε το όνομά του από τη Μαλαισιανή λέξη bakar, που σημαίνει ενέργεια της φλόγας. Σε μια προσπάθεια αναβίωσης των αρχαίων μαγειρικών παραδόσεων, το μενού επικεντρώνεται στο κρέας και τα προϊόντα που ψήνονται στα κάρβουνα.

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο Bar Κar μέσα από μια αψίδα διασχίζοντας έναν διάδρομο με επένδυση από καυσόξυλα. Ο χώρος ανοίγει στην κεντρική σάλα όπου τοιχοποιία και οροφές είναι κατασκευασμένα από τραχύ στόκο στο χρώμα της τερακότα – έμπνευση από τους αρχαίους λάκκους γης για το κάπνισμα και το μαγείρεμα φαγητού.

Bar Kar

Ο Edward Tan των Spacemen σχεδίασε τα τραπέζια και τις καρέκλες με σκεπτικό να φαντάζουν σαν γηγενή γλυπτά. Τα πύρινα φωτιστικά που μοιάζουν να αιωρούνται, αντικατοπτρίζουν τη ζωογόνο και δημιουργική δύναμη της φωτιάς την οποία ενσωματώνουν στη σάλα, ενώ ορατές είναι και οι φλόγες από το μπάρμπεκιου στην κουζίνα πίσω από το μπαρ.

Bar Kar

Στον ιδιωτικό χώρο χωρητικότητας 12 ατόμων, κυριαρχεί η γραμμωτή γκρι τραβερτίνα, που μοιάζει με φυσικό ασβεστόλιθο.

Bar Kar

Source | The Spaces

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR