Quantcast
Cardinal Interior overview Credit Stephen Lister 1 1024x683 (1)

Cardinal: Ένα εστιατόριο όπου συνδυάζονται γαστρονομία με κουλτούρα και γεύση με τεχνική

Το Cardinal, είναι ένα καινούριο εστιατόριο στο Stockbridge -μια γειτονιά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας- που εναρμονίζεται πλήρως με το πέτρινο τοπίο της πόλης και τον σκοτεινό ουρανό.

Το κτίριο του εστιατορίου είναι βαμμένο -εσωτερικά και εξωτερικά- με μαύρο χρώμα. Εσωτερικά διαθέτει πέτρινους τοίχους, ενώ ένα μεγάλο φωτιστικό οροφής δεσπόζει στη σάλα εξυπηρετώντας την ανάγκη για φωτισμό, όταν το φυσικό φως που μπαίνει από τα στόρια δεν είναι αρκετό. Τα τραπέζια είναι κατασκευασμένα από ξύλο σε μαύρο χρώμα όπως και οι καρέκλες, οι οποίες επιπρόσθετα διαθέτουν και δερμάτινη επιφάνεια στο κάθισμά τους.

Cardinal Interior Credit Stephen Lister

Η αφηρημένη τέχνη σε σημεία των τοίχων είναι δημιούργημα φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Cardinal Interior Credit Stephen Lister Cardinal Interior Credit Stephen Lister

Η κόκκινη πόρτα εισόδου παραπέμπει στην κυριολεκτική έννοια του ονόματος του εστιατορίου (καρδινάλιος, το εντυπωσιακό -έντονα κόκκινο- πουλί).

Cardinal Exterior Credit Stephen Lister

Το εστιατόριο και ο σεφ-ιδιοκτήτης Tomás Gormley (βραβευμένος με αστέρι Michelin το 2023) αποτίουν φόρο τιμής στο φαγητό της Σκωτίας εστιάζοντας στο κρέας και τα λαχανικά – όλα από τοπικές φάρμες και μποστάνια.

Cardinal Bellhaven crab finger lime miso nori Duck liver rhubarb beetroot chilli Credit Stephen Lister

Το μενού γευσιγνωσίας 13 πιάτων σερβίρεται σε κεραμικά σκεύη από τον Σκωτσέζο αγγειοπλάστη Samuel Sparrow και ξύλινα μπολ σκαλισμένα στο χέρι από τον Daniel Wester.

Ο ίδιος ο σεφ σχολίασε για το εστιατόριο: ” Πρόκειται για μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε κάτι που δεν πιστεύουμε ότι κανείς στη Σκωτία προσφέρει ακόμη στους ανθρώπους…”.

Cardinal Tomás exterior Credit Stephen Lister Cardinal Interior details Credit Stephen Lister

14 Eyre Pl, Εδιμβούργο EH3 5EP, Σκωτία

Source | The Spaces

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR