Quantcast
Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra hero crop (1)

Montagu: To sandwich & κοκτέιλ μπαρ στο Παλέρμο του Μπουένος Άιρες

Οι ιδιοκτήτες του ανέθεσαν στα αδέρφια Lucila & Federico Grizzo, του αρχιτεκτονικού Grizzo Studio, και στη Rocio Martinez Serra το project του σχεδιασμού του καταστήματος στο Παλέρμο στο Μπουένος Άιρες.

Οι επιλογές σε υλικά όσο και σε χρώματα εξασφαλίζουν αισθητική συνοχή, δίνοντας έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα στο sandwich & κοκτέιλ μπαρ, το όνομα του οποίου οι ιδιοκτήτες εμπνεύστηκαν από τον John Montagu, Earl of Sandwich (Κόμη του Σάντουιτς), στον οποίο πιστώνεται η εφεύρεση αυτού του δημοφιλούς σνακ.

Ένα μοντέρνο ρομβοειδές μοτίβο, που θυμίζει το κλασικό αγγλικό σχέδιο, σε αποχρώσεις του μπορντό εμφανίζεται στην πρόσοψη, στον πάγκο, τα δάπεδα και τις επιφάνειες., Το μοτίβο εναλλάσσεται τόσο σε μέγεθος όσο και σε υλικά με εντυπωσιακές -κυρίως λόγω συνδυασμών- αποχρώσεις ασβεστόλιθου, γυαλισμένου μαρμάρου και μωσαϊκού.

Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra

Οι καμπύλες στις καμάρες και τα ακατέργαστα ορειχάλκινα εξαρτήματα εισάγουν νότες Art Deco στο σύνολο του διάκοσμου, ενώ οι τοίχοι με ταπετσαρία και η κατασκευή από κρόσια προσθέτουν μια κομψή, ρομαντική πινελιά.

Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez SerraMontagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra

Τον σχεδιασμό ολοκληρώνει μια σύγχρονη τοιχογραφία που ερμηνεύει ξανά το διάσημο έργο του Μιχαήλ Άγγελου, The Creation of Adam. Σε αυτή την εκδοχή, το χέρι του Θεού αντικαθίσταται από ένα φτερωτό σάντουιτς και ο Αδάμ φοράει αθλητικά παπούτσια, φανέλα μπάσκετ και έχει τατουάζ, ενσαρκώνοντας με έναν τρόπο τη συγχώνευση παραδοσιακού και σύγχρονου, κάτι που χαρακτηρίζει σίγουρα το Montagu.

Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra Montagu Grizzo Studio and Rocio Martinez Serra

Source| The Spaces

More Stories
PALERMO GALIANTRA 09
PUMA PALERMO: Το εντυπωσιακό event στην Αθήνα για το νέο sneaker
DIDÉE.GR