Quantcast
erik bratsberg persona restaurant stockholm dezeen 2364 col hero 1704x958

Persona Restaurant: Φυσικά υλικά και γλυπτικές φόρμες δια χειρός Erik Bratsberg

Ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Erik Bratsberg δημιούργησε μοναδικά έργα τέχνης για το εσωτερικό του εστιατορίου Persona στη Στοκχόλμη, το οποίο διαθέτει λεπτομέρειες από μωσαϊκό και πατιναρισμένο ορείχαλκο.

Το κτίριο του εστιατορίου -το οποίο παλιά λειτουργούσε ως κατάστημα ειδών ραπτικής- βρίσκεται στην αριστοκρατική συνοικία Östermalm της Στοκχόλμης και στόχος του Bratsberg ήταν να δημιουργήσει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

“Η έμπνευση αποτελεί μείγμα προσωπικών εμπειριών και επιθυμίας. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός διαχρονικού, φιλόξενου χώρου -με επιρροές από στυλ που έχω θαυμάσει στο παρελθόν- ο οποίος εστιάζει στη γευστική εμπειρία διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση οικειότητας”,  αναφέρει ο ίδιος.

Πράσινες αποχρώσεις χρησιμοποιήθηκαν σε όλο το εσωτερικό των 120τ.μ. του Persona, οι οποίες συνδυάστηκαν με τους κρεμ τοίχους του και τα ξύλινα έπιπλα. “Το πράσινο είναι το αγαπημένο μου όταν θέλω εξασφαλίσω μια αίσθηση ηρεμίας”, εξήγησε.

Erik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik Lefvander Erik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik Lefvander

Το εστιατόριο, μοιάζει περισσότερο με σαλόνι παρά με εστιατόριο σε μερικά σημεία. Διαθέτει πολλά φυσικά υλικά, όπως πέτρα και ξύλο, τα οποία είναι διάσπαρτα στον χώρο.

Erik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik Lefvander

Το μάρμαρο terrazzo σε αποχρώσεις του πράσινου, του ζεστού γκρι και του λευκού σχηματίζει ασύμμετρα μοτίβα και σε συνδυασμό με τον ορείχαλκο δημιουργούν αντιθέσεις και “casual κομψότητα”,  όπως σημείωσε ο ίδιος.

Ο Bratsberg έντυσε τους τοίχους του εστιατορίου Persona με υπόλευκο γύψο, ο οποίος κάνει αντίθεση με τη βελανιδιά σε απόχρωση μελιού που χρησιμοποιείται για τα ράφια τοίχου και τα τραπέζια.

Έργα αφηρημένης τέχνης (στην πρόσοψη της μπάρας, τα γύψινα ανάγλυφα ακρυβώς από πάνω) και έπιπλα (τρία τραπεζάκια σαλονιού και πέντε σκαμπό) που δημιούργησε ο ίδιος ο Bratsberg διακοσμούν το εσωτερικό.

Erik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik Lefvander Erik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik Lefvander

Στα μπάνια, οι κυματοειδείς καθρέφτες ταιριάζουν με τον κυματιστό νεροχύτη και αντιπαρατίθενται με τα τετράγωνα πλακάκια στους τοίχους.

Οι διαφανείς κουρτίνες, το δέρμα και γενικότερα τα υφάσματα με υφές ολοκληρώνουν τον διάκοσμο.

Erik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik LefvanderErik Bratsberg Persona Restaurant Stockholm Photo Erik Lefvander

Sources | Dezeen, Yellowtrace

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR