Quantcast
20210422 PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA 057

Το studio Paulo Moreira Architectures ανακαινίζει ένα παλιό αστικό κτίριο στο κέντρο του Πόρτο

Νέες προσθήκες αλλά και σεβασμός στο παρελθόν είναι τα χαρακτηριστικά που πρωταγωνιστούν στην ανακαίνιση ενός παλιού κτιρίου στο κέντρο της πόλης του Πόρτο, που μετατράπηκε σε σπίτι πέντε υπνοδωματίων από το studio Paulo Moreira Architectures.

PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA

Το project χαρακτηρίζεται τόσο από την προσεγμένη ανακαίνιση της ήδη υπάρχουσας δομής με χρήση παραδοσιακών υλικών και τεχνικών κατασκευής, όσο και από την εισαγωγή νέων στοιχείων όπως ξύλινων πάνελ για την επένδυση συγκεκριμένων υποδομών και χώρων εξυπηρέτησης όπως μπάνιο, κουζίνα, ντουλάπα, αποθηκευτικοί χώροι, επιτρέποντας την ανεξάρτητη χρήση κάθε μονάδας όταν χρειάζεται.

PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA

Τα ξύλινα πάνελ –τριγωνικού σχήματος– προσαρμόζονται στα χαρακτηριστικά κάθε δωματίου, δημιουργώντας ήπιες αντιθέσεις.

Τα αυθεντικά χαρακτηριστικά –πέτρινοι τοίχοι από γρανίτη, οροφές από γυψομάρμαρο, ξύλινα δοκάρια, παντζούρια, πόρτες, σκάλα και φεγγίτης– ανακαινίστηκαν  με σεβασμό χωρίς πολύ ηχηρές παρεμβάσεις και αλλαγές.

Μεταξύ των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το ξύλο, το μάρμαρο, ο πηλός και ο γρανίτης. Παρά την ποικιλία των υλικών, ο συνδυασμός τόνων και υφών ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ παλιού και νέου.

PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA

Η φιλοσοφία του project –ανακαίνιση με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και σύγχρονες προσθήκες – επεκτείνεται στον εξωτερικό χώρο, κάτι που φέρνει μια αίσθηση συνοχής στην κατοικία ως σύνολο.

PAULO MOREIRA ARCHITECTURE CASA CEDOFEIRA

Architectural photographer | Ivo Tavares Studio

Architecture Studio| Paulo Moreira Architectures

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR