Quantcast
20230124 INCEPTION TM HOUSE 069

TM House: Μια κατοικία στην Πορτογαλία όπου το φως, οι γεωμετρίες και το χρώμα συνδυάζονται αριστοτεχνικά

Το TM House ανήκει στην κατηγορία κατοικιών Τ4 (τεσσάρων δωματίων) και βρίσκεται στην περιοχή Lamelas, στη νότια πλευρά του Santo Tirso.

INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES

Η κατοικία σχεδιάστηκε από την ομάδα του Inception Architects Studio, η οποία φρόντισε να την εμπλουτίσει με γεωμετρίες, με αποτέλεσμα μια αιχμηρή αλλά συνάμα γλυπτική μορφή.

INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES

Ο χειρισμός των καμπυλών σ’ αυτό το έργο επιδιώκει ταύτιση με τον χειρισμό κενού και φωτός.

Στην ανατολική πλευρά μια φιλόξενη καμπύλη καλωσορίζει και κατευθύνει τους επισκέπτες ενώ στη δυτική είναι εμφανής η ακαμψία της ευθείας γραμμής.

INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES

Η επιλογή των υλικών επίσης βασίστηκε στην εναρμόνιση της κατοικίας με το τοπίο, ενώ το σχήμα της τσιμεντένιας οροφής του -εκτός από τον βασικό σκοπό που επιτελεί- είναι σχεδιαστικά αρμόζουσα επιλογή δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον παιχνίδι συμπαγούς και κενού, σκιάς και φυσικού φωτός.

Η κύρια ιδέα για το εσωτερικό του TM House ήταν η ενιαία διάταξη με γνώμονα τη λειτουργική σχέση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων και η μεγαλύτερη δυνατή (ελεγχόμενη) έκθεση στο ηλιακό φως με τρόπο ώστε να διευρύνονται τα οπτικά όρια του κάθε χώρου. Το εσωτερικό σε διάταξη σχήματος “L” αποτελείται από μια είσοδο, η οποία συνδέεται όχι μόνο με το διάδρομο που οδηγεί στον ευρύ κοινόχρηστο χώρο-καθιστικό, την κουζίνα, laundry room και το αίθριο αλλά και με την ανατολική πλευρά όπου αναπτύσσονται όλοι οι ιδιωτικοί χώροι: γραφείο, δύο υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια και το master bedroom.

INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES

Επιπλέον, η διάταξη του TM House παρέχει ευρεία πρόσβαση στην εξωτερική ορθογώνια πισίνα και τον αντίστοιχο χώρο αναψυχής, καθιστικό και μπάρμπεκιου.

INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES INCEPTION TM HOUSE IVO TAVARES

Architectural photographer | Ivo Tavares Studio

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR