Quantcast
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3

Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο

Η ανακαίνιση ενός μικρού διαμερίσματος στο ανατολικό Λονδίνο προασπίζεται τη ζεστασιά των βαθιά σκούρων αποχρώσεων.

Σε αντίθεση με την επιθυμία της πλειοψηφίας για ευάερους και φωτεινούς χώρους, ο ιδιοκτήτης αυτού του διαμερίσματος στο Λονδίνο επέλεξε -και ο αρχιτέκτονας και interior designer Antonio Montilla δημιούργησε- κάτι τελείως διαφορετικό με στόχο την εναρμόνιση με τη φύση που το περιβάλλει και τη δημιουργία ατμόσφαιρας που αποπνέει οικειότητα, γαλήνη, άνεση και αρμονία.

Το διαμέρισμα 720 τετραγωνικών ποδιών (λίγο λιγότερα από 67 τετραγωνικά μέτρα) έχει θέα στο Κανάλι του Regent, το οποίο αποτέλεσε την κύρια πηγή έμπνευσης για τον διάκοσμο του διαμερίσματος. Το χρώμα στους τοίχους μιμείται την πράσινη απόχρωση του νερού δημιουργώντας έτσι την τέλεια σύνδεση μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού.

Διαμέρισμα - Λονδίνο

Δύο σειρές από ορθογώνια, γυαλιστερά, τοποθετημένα κάθετα, μαύρα πλακάκια Marazzi κοσμούν τη βάση του διαμερίσματος, περιμετρικά.

Διαμέρισμα - Λονδίνο

Σε ορισμένα σημεία τα πλακάκια είναι τοποθετημένα οριζόντια όπως στο γραφείο και στο μπάνιο, για να οριοθετήσουν περιοχές ενώ άλλοτε εκτείνονται τρισδιάστατα για λειτουργικούς λόγους, όπως στη νησίδα της κουζίνας και στον καθιστικό πάγκο στην τραπεζαρία.

Διαμέρισμα - Λονδίνο

Ο συνδυασμός της βαθιάς λαδί απόχρωσης και των γυαλιστερών μαύρων πλακιδίων μαζί με το ανοιχτόχρωμο ξύλο που χρησιμοποιείται στα ντουλάπια της κουζίνας και στο κεφαλάρι, δίνει στο σπίτι μια αίσθηση boutique hotel.

Η τραπεζαρία είναι χειροποίητη από τεχνίτη του Etsy, ενώ οι πορτοκαλί βελούδινες κουρτίνες είναι φτιαγμένες από μια μοδίστρα στην Ανδαλουσία της Ισπανίας (δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατάγεται από εκεί). Κατά παραγγελία από την επιχείρηση του αρχιτέκτονα που ανέλαβε το project της ανακαίνισης, είναι και το ράφι από χάλυβα και βελανιδιά.

Διαμέρισμα - Λονδίνο

Στο δάπεδο έχει τοποθετηθεί κεραμικό πλακίδιο σε όψη ξύλου μιας και ο ιδιοκτήτης δεν επιθυμούσε το ξύλο σαν υλικό για το πάτωμα λόγω φθοράς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον φωτισμό επικράτησε ο συνδυασμός επιτοίχιων και επιδαπέδιων φωτιστικών.

Διαμέρισμα - Λονδίνο

Source | Architectural Digest Clever

More Stories
Dolli web
THE DOLLI ACROPOLIS
DIDÉE.GR