Quantcast
A grey shaker kitchen paired with grey couches and a dark grey bedroom11

Το γκρι και το λευκό σε απόλυτη αρμονία σε ένα διαμέρισμα στη Σουηδία

Ένα κλασικό σκανδιναβικό διαμέρισμα με λευκούς τοίχους, αποχρώσεις του γκρι και απαλές υφές αποκτά χαρακτήρα χάρη στις διακοσμητικές και σχεδιαστικές επιλογές.

O χώρος της κουζίνας έχει σχεδιαστεί εργονομικά ώστε η μια μόνο πλευρά του δωματίου να καταλαμβάνεται από τον απαραίτητο για τη λειτουργία της εξοπλισμό όπως , ψυγείο, φούρνος, ντουλάπια, εστίες, νεροχύτη κ.λπ., αφήνοντας χώρο στην άλλη πλευρά για ένα άνετο τραπέζι φαγητού με ένα μικρό καθιστικό πάγκο.

Διαμέρισμα | Σουηδία

Η τραπεζαρία και οι καρέκλες από φυσικό ξύλο βελανιδιάς συνδυάζονται με το χαλί από γιούτα, τον λευκό τοίχο και το λευκό ράφι τα οποία δίνουν σε αυτή τη μεριά της κουζίνας country χαρακτήρα.

Διαμέρισμα | Σουηδία

Το καθιστικό έχει λευκούς τοίχους, γκρι καναπέδες και “ουδέτερη” διακόσμηση, ενώ υφάσματα και αξεσουάρ επιλέχθηκαν σε μια off χρωματική παλέτα, προσδίδοντας μια ήρεμη και γαλήνια αισθητική.

Διαμέρισμα | Σουηδία

Το λευκό χρώμα των τοίχων συνδυάζεται με ένα λευκό χνουδωτό χαλί και λευκές κουρτίνες. Από αυτό το λευκό φόντο, οι γκρι καναπέδες του σαλονιού και το μαύρο φωτιστικό τοίχου ξεχωρίζουν με τρόπο ιδανικό. Μια τηλεόραση διακοσμεί τον τοίχο δίπλα στην πόρτα και ένας ξύλινος πάγκος από κάτω αποτελεί εξαιρετικό αποθηκευτικό χώρο για βιβλία και περιοδικά.

Διαμέρισμα | Σουηδία

Η ανορθόδοξη επιλογή του σκούρου γκρι στην κρεβατοκάμαρα αποπνέει κομψότητα και δίνει στον χώρο μια ελαφρώς “δραματική” εμφάνιση αλλά και έμφαση στην αντίθεση με τις υπόλοιπες διακοσμητικές επιλογές, όπως το λευκό κεφαλάρι, οι κουρτίνες και τα φωτιστικά.

Η μονάδα λευκής ντουλάπας “ξεπροβάλλει” από τον σκούρο γκρι τοίχο και παρέχει στην κρεβατοκάμαρα αποθηκευτικό χώρο.

Η είσοδος για το διαμέρισμα είναι βαμμένη σε μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι ιδανική γιατί “λειτουργεί” καλά τόσο στο φως της ημέρας όσο και στο τεχνητό φως. Εκεί έχει τοποθετηθεί και ένα μικρό γραφείο.

Διαμέρισμα | Σουηδία

Source| Coco Lapine Design

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR