Η τροπική μονοκατοικία στο Μπαλί που εκπλήσει με το εσωτερικό της

Σε μια νότια ακτή του Μπαλί, ανάμεσα σε φυτείες ρυζιού, δημιουργήθηκε μια βίλα 512 τετραγωνικών μέτρων, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Patisandhika και τον σχεδιαστή Dan Mitchell.

Την καρδιά του διαμερίσματος αποτελεί το υπερυψωμένο σαλόνι, με την μεγάλη τζαμαρία να επιτρέπει στο φυσικό φως να εισχωρεί στο εσωτερικό. Για την αποφυγή της υπερβολικής ζέστης, κατασκευάστηκαν εξωτερικές πλάκες που προσφέρουν σκιά στο εκτεθειμένο σαλόνι.

Ο καθιστικός χώρος εκτείνεται σε διάφορα επίπεδα, που αναδεικνύουν στο βάθος έναν χώρο ψυχαγωγίας με δίσκους, βιβλία και ένα ηχοσύστημα ενώ σε χαμηλότερο επίπεδο βρίσκονται η -ανοιχτού τύπου- κουζίνα και η τραπεζαρία.

Από το χώρο της κουζίνας απουσιάζουν οι τοίχοι, ώστε να επιτυγχάνεται η φυσική ένωση με τον κήπο και το τροπικό εξωτερικό περιβάλλον.

Η οικία διαθέτει επίσης ένα μουσικό στούντιο, δύο μπάνια, μια εξωτερική ντουζιέρα και τρία υπνοδωμάτια που ενώνονται με το σαλόνι μέσω μιας εσωτερικής γέφυρας.

Το εσωτερικό του σπιτιού χαρακτηρίζει το σκυρόδεμα με ξύλινες λεπτομέρειες, αφήνοντας το περιθώριο για χρωματικές εναλλαγές στη διακόσμηση και την επίπλωση, ενώ πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένου ενός δέντρου φυτεμένου στο κέντρο του σαλονιού, προσδίδουν μια τροπική νότα στο χώρο.

Source Dezeen

  1. […] συρόμενες πόρτες του ισόγειου χώρου ενώνουν το εσωτερικό σαλόνι με το εξωτερικό καθιστικό, το οποίο γίνεται ένα […]

Your email address will not be published. Required fields are marked *

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE