Quantcast
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)

Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry

Where High Fashion Meets Street Style. Ο οίκος Schiaparelli πρόσφατα παρουσίασε το sneaker που σχεδίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Daniel Roseberry και πρόκειται για ένα αθλητικό παπούτσι που συνδυάζει αμερικανική εκκεντρικότητα και παριζιάνικη κομψότητα.

Το -ομολογουμένως- τολμηρό ντεμπούτο του οίκου στο streetwear αποτίει φόρο τιμής στην αθλητική κληρονομιά του, ενσωματώνοντας παράλληλα την ξεχωριστή αισθητική του Roseberry. “Αυτό το sneaker έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα γιατί συμβολίζει αυτό που είμαι: ένας Αμερικανός στο Παρίσι. Ενσαρκώνει τη συνάντηση δύο κόσμων: την αμερικανική άνεση και την αυστηρότητα του γαλλικού σικ.”, περιγράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του γαλλικού οίκου.

Φτιαγμένο με σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια, το sneaker Schiaparelli ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα σε αθλητικό και avant-garde χαρακτήρα. Η κομψή σιλουέτα και τα υλικά του-εκρού καμβάς, χρυσές μύτες από ορείχαλκο- αναβαθμίζουν κάθε εμφάνιση, επιτρέποντας στη σύγχρονη γυναίκα να εκπέμπει αβίαστη κομψότητα. Επιπλέον διαθέτει ακανόνιστο σχέδιο στις άκρες της σόλας και αποτύπωμα trompe l’oeil στο κάτω μέρος του παπουτσιού.

Η αθλητική κληρονομιά του οίκου χρονολογείται από το 1927, όταν η Elsa Schiaparelli λάνσαρε το σήμα του οίκου σε ένα χειροποίητο, πλεκτό jumper διακοσμημένο με ένα μοτίβο trompe-l’œil. Η Vogue χαρακτήρισε το σχέδιο ως καλλιτεχνικό αριστούργημα, ωθώντας την Schiaparelli  να δημιουργήσει και να παρουσιάσει μια συλλογή από χειροποίητα πλεκτά, παλτά και φούστες με τίτλο Schiaparelli for sports.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, ο Daniel Roseberry επαναπροσδιορίζει την αθλητική κληρονομιά του οίκου Schiaparelli με τολμηρές, μοναδικές δημιουργίες, με την τελευταία να είναι το πολυαναμενόμενο sneaker. Για τον ίδιο τον σχεδιαστή, τα αθλητικά ενσαρκώνουν την πρακτικότητα, την ευελιξία αλλά και την κομψότητα, κατάλληλα ακόμη και για πιο επίσημες περιστάσεις- υπό την προϋπόθεση να συνδυαστούν κατάλληλα. Ταιριαστά τόσο με εκλεπτυσμένα φορέματα όσο και με casual denim σύνολα, καλύπτουν τον πολύπλευρο τρόπο ζωής των σημερινών ανθρώπων.

Τα αθλητικά παπούτσια Schiaparelli είναι διαθέσιμα στο εμβληματικό κατάστημα του οίκου στην 21 Place Vendôme στο Παρίσι, καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλο τον κόσμο, όπως Harrods στο Λονδίνο, Bergdorf Goodman στη Νέα Υόρκη και Neiman Marcus στο Λος Άντζελες και το Ντάλας.

240404 SCHIAPARELLI 24 312 (1)

gallery item 1580 661d3e8e563ed 2x (1)

Schiaparelli SS24 Details Side 19 1600x2400 (1)

240404 SCHIAPARELLI 24 438 (1)

Source| Rain Mag

DIDÉE.GR