Quantcast
SAINT LAURENT VM BABYLONE 02 HR

Babylone: To νέο βιβλιοπωλείο του οίκου Saint Laurent στο Παρίσι

Στην καρδιά του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, στην οδό 9 rue de Grenelle, άνοιξε τις πόρτες του το βιβλιοπωλείο Saint Laurent Babylone, αποτίοντας -με το όνομά του- φόρο τιμής στους ιστορικούς δεσμούς του Yves Saint Laurent και του Pierre Bergé με τη συγκεκριμένη γειτονιά, Sèvres-Babylone.

Υπό την επιμέλεια του δημιουργικού διευθυντή του οίκου Anthony Vaccarello, το βιβλιοπωλείο εναρμονίζεται πλήρως με την περιβάλλουσα Haussmann αρχιτεκτονική, ενώ υπερβαίνει την παράδοση, προσφέροντας μια ποικίλη συλλογή βιβλίων, τέχνης και μουσικής, υιοθετώντας τον χαρακτήρα του πολιτιστικού προορισμού.

Τραπέζια και ράφια από μάρμαρο και τοίχοι από ακατέργαστη πέτρα μονοπωλούν τον εσωτερικό διάκοσμο στον οποίο διατίθενται μεταξύ άλλων και σπάνια βιβλία η όποια επαφή με τα οποία απαιτεί προσεκτικό χειρισμό και χρήση γαντιών.

Βιβλιοπωλείο Saint Laurent Babylone

Οι εκδόσεις που διατίθενται στο βιβλιοπωλείο, εκτείνονται πέρα από τη λογοτεχνία, ενώ περιλαμβάνονται σπάνια βιβλία και εκδόσεις της σειράς Saint Laurent Rive Droite. Το βιβλιοπωλείο θα αποτελέσει και χώρο διεξαγωγής μοναδικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως συνεδρίες DJ και αναγνώσεις συγγραφέων.

Ο χώρος παρουσιάζει επίσης μια διευρυμένη συλλογή εκδόσεων Saint Laurent Rive Droite Editions σε συνεργασία με καλλιτέχνες, όπως οι Bruno Roels, Daido Moriyama, Jeanloup Sieff και Cai Guo Qiang.

Κάθε μια από τις εκδόσεις φημίζεται για τη δεξιοτεχνία στην κατασκευή και την προσεγμένη επιλογή υλικών, καθιστώντας έτσι κάθε βιβλίο, έργο τέχνης.

Βιβλιοπωλείο Saint Laurent Babylone Βιβλιοπωλείο Saint Laurent Babylone

Το βιβλιοπωλείο Babylone αποτελεί υλοποίηση του οράματος και της φιλοσοφίας του Vaccarello, προσκαλώντας τους πελάτες να εισέλθουν σε έναν κόσμο μόδας, τέχνης και πολιτισμού στην καρδιά του Παρισιού.

Βιβλιοπωλείο Saint Laurent Babylone Βιβλιοπωλείο Saint Laurent Babylone

Source | Crash

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR