Quantcast
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg

Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια

To ξενοδοχείο Portella στεγάζεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα το οποίο ανακαινίστηκε από τους σχεδιαστές των γραφείων Festen -με έδρα το Παρίσι- και Gras Reyné, με έδρα τη Μαγιόρκα.

Portella Hotel Μαγιόρκα

Στεγασμένο σε ένα πρώην παλάτι, το Portella λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα ως μουσείο αφιερωμένο στον Ισπανό ζωγράφο Joaquín Torrents Lladó, ο οποίος έζησε στην ιδιοκτησία μέχρι τον θάνατό του, το 1993.

To ξενοδοχείο διαθέτει 14 δωμάτια, δέκα από τα οποία διαθέτουν τη δική τους κουζίνα εξοπλισμένη με γυάλινα σκεύη από την οικογενειακή επιχείρηση υαλουργών της Μαγιόρκα, Gordiola.

Η όλη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου αποπνέει ηρεμία, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις χρωματικές επιλογές και τους συνδυασμούς μεταξύ τους.

Στα υπνοδωμάτια, έχουν επιλεγεί φυσικά υλικά όπως ξύλο, πέτρα και σίδερο τόσο λόγω της ποιότητας όσο και λόγω της γοητευτικής τους φθοράς με το πέρασμα του χρόνου. Τα κομοδίνα είναι της γλύπτριας & κεραμίστριας από τη Γαλλία Séverine Duparcq.

Portella Hotel Μαγιόρκα

Με σεβασμό στην τοπική δεξιοτεχνία, επιλέχθηκε χειροποίητο δάπεδο από πέτρα Santanyí, σε ένα μοτίβο εμπνευσμένο από το δάπεδο των αραβικών λουτρών που βρίσκονται κοντά.

Portella Hotel Μαγιόρκα

Στο lobby δεσπόζει ένας μπλε καναπές που σχεδιάστηκε από τη δημιουργική ομάδα του Festen και κατασκευάστηκε από τους ντόπιους ξυλουργούς. Ο καναπές βρίσκεται περιτριγυρισμένος από μαροκινές καρέκλες-αντίκες.

Portella Hotel Μαγιόρκα

Στη Γωνιά του Καλλιτέχνη, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την ηρεμία που κάποτε χρησιμοποιούσε ο καλλιτέχνης για να διαβάσει, να χαλαρώσει ή να διαλογιστεί.

Portella Hotel Μαγιόρκα

Εναλλακτικά, στιγμές ηρεμίας προσφέρουν η παραδοσιακή αυλή του ξενοδοχείου, η βεράντα του τελευταίου ορόφου και οι χώροι ευεξίας στο υπόγειο.

Portella Hotel Μαγιόρκα

Source | Wallpaper

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR