Διαμέρισμα σοφίτας σε art nouveau κτίριο

Σε ένα art nouveau κτίριο που χρονολογείται από το 1901, το Attic Apartment μετατρέπει τον παλιό χώρο διαβίωσης σε κάτι εντελώς σύγχρονο. Τα παλιά δωμάτια καμαριέρας αλλά και οι αχρησιμοποίητοι χώροι διαμορφώνουν σήμερα μια κατοικία δύο ορόφων με μίνιμαλ διακόσμηση.

Το αρχικό δάπεδο από ξύλο πεύκου καλύπτει όλο το εσωτερικό του επενδεδυμένο από ένα χλωμό σκανδιναβικό φινίρισμα. Έτσι η φωτεινή παλέτα, που δημιουργήθηκε από τους λευκούς τοίχους και το άπλετο φυσικό φως που προσφέρεται από τα πολλά τζάμια πάνελ ενισχύεται πλήρως. Το επίπεδο της εισόδου φιλοξενεί το υπνοδωμάτια, τα μπάνια, το γραφείο, καθώς και το οικογενειακό δωμάτιο. Όλοι οι χώροι διαχωρίζονται από μια σειρά από μαύρα βαμμένα χωρίσματα MDF. Η πρώην σοφίτα αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο καθιστικού που επεκτείνεται σε μια μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο, προσφέροντας θέα στο κοντινό πάρκο.

Φωτογραφίες: Johan Fritzell / F+F Architectes

INSTAGRAM
FOLLOW DIDEE
DIDEE MAGAZINE
MyMail WordPress Plugin free