Quantcast

Paris Chic: Το νέο coffee table book του οίκου Assouline που εξυμνεί τους Παριζιάνους

Αν και οι κανόνες, λόγω Covid, είναι ακόμη αυστηροί, τώρα που μπαίνει το φθινόπωρο το Παρίσι ομορφαίνει περισσότερο. Η συγγραφέας Alexandra Senes και ο φωτογράφος Olivier Pilcher μοιράζονται αυτό που η Senes περιγράφει ως: “Bits of Paris μέσα από “κλεμμένες εικόνες”. Ο Olivier δεν χρησιμοποιεί ποτέ φλας. Πήρα συνεντεύξεις από ανθρώπους και περάσαμε χρόνο μαζί τους για να δημιουργήσουμε αυτό το βιβλίο για το Παρίσι – δε βασιστήκαμε στις “τέλειες” εικόνες.”

Με πάνω από 200 φωτογραφίες, το βιβλίο Paris Chic ανοίγει πόρτες σε σοκάκια, μπιστρό, οικογένειες, φίλους αλλά και ξένους. Είναι ένα αφιέρωμα στο Παρίσι και την ουσία του, το εκλεπτυσμένο αλλά ταυτόχρονα οικείο και ειλικρινές Παρίσι. Στις φωτογραφίες υπάρχουν παιδιά που κάνουν skateboard στο Trocadéro και καρτ ποσταλ από τον Πύργο του Άιφελ και τον Σηκουάνα, με άλλα λόγια η πεμπτουσία του Παρισιού: το «je ne sais quoi».

Ο καθένας έχει το δικό του μέρος στο Παρίσι, τις δικές του ιστορίες, τα αγαπημένα του καφέ και παρά τα  8 εκατομμύρια κατοίκους του , το Παρίσι είναι μια μεγάλη πόλη με μικρά χωριά. Επίσης το Παρίσι χαρακτηρίζεται από πολυπολιτισμικότητα  και η συγγραφέας λέει ότι παρόλο που το βιβλίο ξεκίνησε με το Παρίσι και τους Παριζιάνους η πορεία έφερε στο δρόμο τους εκτός από τους φίλους τους και φίλους φίλων από άλλες χώρες και έτσι ανακαλύφθηκε και μια άλλη εκδοχή του Παρισιού μέσω των νέων αυτών ανθρώπων. “Προσπάθησα να ανοίξω τον κύκλο και να επεκτείνω τα όρια. ” αναφέρει η συγγραφέας στο AD.

Άλλο ένα πράγμα που μοιράζεται το βιβλίο είναι η αγάπη της ζωής, αυτό που οι Γάλλοι αποκαλούν «joie de vivre». Υπάρχουν οι άνθρωποι της Αριστερής και της Δεξιάς Όχθης του Σηκουάνα, ο καθένας με τα μικρά σημεία για καφέ και φαγητό, πράγμα που αποτελεί ιεροτελεστία. Το ζευγάρι Thomas du Pré de Saint Maur και Grégoire Marot λένε: “Το να είσαι Παρισινός είναι μια πραγματική πολυτέλεια. Ότι  πιο πολύτιμο και ταυτόχρονα πιο προσιτό που σου προσφέρει είναι να μπορείς να διασχίζεις τον ποταμό Σηκουάνα κάθε μέρα.… Ακόμα καλύτερα όταν αυτό το μοιράζεσαι με την/τον αγαπημένο σου.”

Εκτός από τους εξωτερικούς/δημόσιους χώρους, τις βεράντες και τα rooftops το βιβλίο παρουσιάζει συνετά και τι υπάρχει πίσω από τις κλειστές πόρτες όπως π.χ.  στην αυλή του Λιβανέζου σχεδιαστή μόδας Rabih Kayrouz . Δεν είναι ορατή από το δρόμο, είναι μια όαση ηρεμίας, ομορφιάς και δημιουργικότητας. Όταν ρωτήθηκε για το Παρίσι, ο Kayrouz είπε: “Το Παρίσι είναι σαν μια ερωμένη. Ξεκινά σαν κάτι παροδικό αλλά σε μαθαίνει να το αγαπάς.”

Source AD

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR