Quantcast
3PZNFLUD7NHTLCBJFQGYCRVJWI

Adrian Appiolaza: Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Moschino

Το πρώτο show του Adrian Appiolaza για τον οίκο Moschino έχει προγραμματιστεί για τις 22 Φεβρουαρίου 2024 στο Museo della Permanente του Μιλάνο.

Ο οίκος Moschino ανακοίνωσε τον Adrian Appiolaza ως τον νέο δημιουργικό διευθυντή του. Ο γεννημένος στο Μπουένος Άιρες σχεδιαστής μετακόμισε πρόσφατα στο Μιλάνο από το Παρίσι για να ολοκληρώσει την πρώτη του συλλογή για τον οίκο, η οποία θα παρουσιαστεί αργότερα αυτόν τον μήνα. Ο διορισμός του Appiolaza στον Moschino τον καθιστά διάδοχο του Ιταλού σχεδιαστή Davide Renne, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τον περασμένο Νοέμβριο, μόλις 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

MOSCHINO creative director Adrian Appiolaza

Ο Massimo Ferretti, executive chairman του ομίλου Aeffe Group που ανήκει ο οίκος, ανέφερε μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση: “Ο Adrian φέρνει μαζί του έναν μοναδικό πλούτο εμπειρίας, δημιουργικότητας και γνώσης της ιστορίας της μόδας που θα συμβάλει στη συγγραφή ενός υπέροχου νέου κεφαλαίου στο brand που ιδρύθηκε από τον Franco Moschino”.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο Appiolaza πρόσθεσε: “Είμαι βαθιά ευγνώμων στον Massimo Ferretti που μου επέτρεψε να αποκτήσω πρόσβαση στον κόσμο του Moschino καθώς και να μπω σε ένα “σπίτι” του οποίου οι τοίχοι αποπνέουν μια ιστορία που ανυπομονώ να ακούσω. Είμαι έτοιμος να μεταφέρω τον οίκο σε ένα νέο κεφάλαιο, με μια θεατρική χροιά, βασισμένος πάντα στο αυθεντικό στυλ Moschino”.

Η πιο πρόσφατη θέση του Appiolaza ήταν στον οίκο Loewe, όπου υπηρέτησε ως design director (υπό τον J.W. Anderson) για 10 χρόνια. Τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε στην Chloé υπό την Clare Waight Keller, μαζί με τον Marc Jacobs στον οίκο Louis Vuitton και τέλος στη Miu Miu, στην οποία εντάχθηκε το 2006. Έχει δηλώσει ότι η Phoebe Philo άλλαξε την πορεία της καριέρας του, μιας και ήταν αυτή που “τον πήρε από το χέρι” με την αποφοίτησή του από το Central Saint Martins και συνεργάστηκαν στο οίκο Chloé το 2002.

Ο Appiolaza γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1972 και έχει πει ότι πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας και της εφηβείας του στο ραφείο της γιαγιάς του. Ήταν η εμμονή του για τη μουσική, και όχι για τη μόδα, η αφορμή για να μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Η περίοδος που η μουσική σκηνή στο Μάντσεστερ ανθούσε, με έκανε να θέλω να βρεθώ εκεί όπου θα μπορούσα να εκφραστώ όσο ποτέ άλλοτε”.

Εκτός από την άκρως επιτυχημένη καριέρα του στο σχέδιο μόδας, ο Appiolaza είναι συλλέκτης έργων άλλων σχεδιαστών. Η πρώτη του εμμονή ήταν το Ιαπωνικό brand Comme des Garçons ενώ διαθέτει κοσμήματα -πρώιμα κομμάτια- των Yohji Yamamoto, Jean Paul Gaultier, Martin Margiela, Vivienne Westwood και Issey Miyake.

Source | VOGUE Business

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR