Quantcast
ziJgoTViK4H5ezqjinu9Tc 1280 80.jpg

Carice TC2: To διθέσιο ηλεκτροκίνητο της Ολλανδικής start-up

Μπορεί το αμάξωμα του Carice TC2 να παραπέμπει στα κλασικά αυτοκίνητα εποχής, αλλά εσωτερικά διαθέτει καινοτόμα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Το ηλεκτροκίνητο σπορ δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από τις κλασικές Porsche, αλλά την ίδια στιγμή διαθέτει και λεπτομέρειες που το κάνουν μοναδικό. Πρόκειται για ένα κάμπριο, βασισμένο στις αναλογίες και τη μορφή της πρώτης Porsche, της 356 του 1948. Παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2023 και η πρώτη σειρά εξαντλήθηκε αμέσως, οπότε επί του παρόντος η ολλανδική εταιρεία παραγωγής Carice λαμβάνει παραγγελίες για μια ακόμη παρτίδα.

Carice TC2

Η start-up Carice υπάρχει από το 2011, ως μέρος μιας πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε από το YES!Delft και το TU Delft. Το 2014 παρουσίασε το μοντέλο Mk1, αλλά η νέα έκδοση TC2 βελτιώνει σημαντικά τόσο την απόδοση όσο και την αυτονομία, από περίπου 112 km σε 200 km (ή 300 km με μεγαλύτερη μπαταρία).

Ενώ το Mk1 είχε περισσότερα κοινά με την έκδοση Speedster του 356, το TC2 είναι πολύ πιο εκλεπτυσμένο. Με μήκος 3,5 μέτρα, πλάτος 1,6 μέτρα και βάρος μόλις 630 κιλά, αποτελεί ένα υποδειγματικό σύγχρονο αυτοκίνητο.

Ενώ οι ιδρυτές της εταιρείας, Niels van Dril και Richard Holleman, αποτίουν προφανή φόρο τιμής στην Porsche –αποφεύγοντας προσεκτικά οποιαδήποτε αναφορά του ονόματος– το TC2 ακολουθεί μια σειρά γενικότερων προτύπων που καθιέρωσαν όλα τα σπορ αυτοκίνητα των δεκαετιών ’40,΄50 και ’60, όπως ταμπλό από αλουμίνιο, τιμόνι με ξύλινη στεφάνη και κεντρικά τοποθετημένα καντράν.

Carice TC2

” Ό,τι υπάρχει μέσα στο αυτοκίνητο έχει δημιουργηθεί με αγάπη και προσοχή στη λεπτομέρεια”, λένε οι ιδρυτές της Carice,  Holleman & van Dril.

Πέρα από την εμφάνισή του, εντυπωσιακή είναι και η πολύ ανταγωνιστική του τιμή (44.500 € + φόρος) , ειδικά σε σύγκριση με αντίστοιχα οχήματα μεγάλων κατασκευαστών.

*Το εσωτερικό και το εξωτερικό μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του αγοραστή.

Carice TC2

Source| Wallpaper

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR