Quantcast
Nico Sayulita 05 1024x768 (1)

NICO: Ένα μίνι-ξενοδοχείο με επένδυση από σκυρόδεμα στην πόλη Sayulita του Μεξικό

Το ξενοδοχείο, που δημιουργήθηκε από τη Hybrid Architecture, αποτελεί μια νέα εκδοχή του τροπικού μπρουταλισμού. 

Βυθισμένο στην ακτή της Sayulita —μια μποέμικη πόλη για σέρφινγκ μια ώρα βόρεια του Puerto Vallarta του Μεξικό— βρίσκεται το NICO, ένα μικρό boutique ξενοδοχείο το οποίο κατασκευάστηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής και ανάπτυξης με έδρα το Σιάτλ, HYBRID, σε συνεργασία με την εταιρεία αρχιτεκτονικής Palma με έδρα την Πόλη του Μεξικό.

Το ξενοδοχείο προσφέρει μοναδική εμπειρία διαμονής, όπου κάθε χώρος έχει σχεδιαστεί προσεκτικά ώστε οι άνθρωποι να βιώνουν το ξεχωριστό περιβάλλον και να συνδέονται με αυτό.

Nico Sayulita

Το κτήριο είναι μια δομή πολλαπλών επιπέδων. Αφού ο επισκέπτης διασχίσει μια γέφυρα πάνω από την κεντρική πισίνα, ανακαλύπτει το υπόλοιπο συγκρότημα το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στη ζούγκλα. Τόσο οι ιδιωτικοί όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι -πέρα από τον ιδιαίτερο διάκοσμο- διαθέτουν ανεμπόδιστη θέα στον ωκεανό και στις καταπράσινες κορυφές των δέντρων.

Nico Sayulita

Οι πέντε σουίτες διαθέτουν παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, ιδιωτικές βεράντες καθώς και bespoke έπιπλα. Στο ισόγειο βρίσκεται η σουίτα Jungle με ενσωματωμένη μπανιέρα από σκυρόδεμα.

Nico Sayulita

Η μεγάλη πισίνα είναι επενδεδυμένη περιμετρικά με πλακάκια σε τιρκουάζ χρώμα και περιβάλλεται από πράσινο. Υπάρχει επίσης στον τελευταίο όροφο και μια μικρή πισίνα που προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα και τον ουρανό, πλαισιωμένη με τσιμεντένια δοκάρια που θυμίζουν τροπικό μοντερνισμό.

Nico Sayulita

Η συνεργασία μεταξύ HYBRID και Palma, αντί να αντιγράφει τις τοπικές οικοδομικές παραδόσεις, κατανοεί και επαναπροσδιορίζει τις θεμελιώδεις αρχιτεκτονικές έννοιες, δίνοντας τελικά μια φρέσκια, μοντέρνα και αυτόνομη αρχιτεκτονική έκφραση συνοδευόμενη από μοναδικά και ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα από ανερχόμενους Μεξικανούς σχεδιαστές, λεπτομέρεια που προσθέτει έναν παιχνιδιάρικο χαρακτήρα μέσα από υλικά και χρώματα που αντισταθμίζουν τα τσιμεντένια δοκάρια του ξενοδοχείου.

Η Sayulita βρίσκεται στην περιοχή Banderas Bay του Μεξικού, η οποία διαθέτει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της ακτής του Ειρηνικού κατά μήκος της Riviera Nayarit, με φόντο τα βουνά Sierra Madre Occidental. Η μικρή πόλη είναι δημοφιλές σημείο για τους σέρφερ ιδιαίτερα από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

Nico Sayulita Nico Sayulita Nico Sayulita Nico Sayulita Nico Sayulita Nico Sayulita

63728 Sayulita, Nayarit, Μεξικό

Φωτογραφίες| Luis Díaz Díaz

Source | The Spaces

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR