Quantcast
Sigurd Larsen Piperi House greek design cycladic architecture kythnos island greece landscape ocean view

Το μινιμαλιστικό Piperi House στην Κύθνο, δημιούργημα του Sigurd Larsen

Στο νησί της Κύθνου, το Πιπέρι (εκτός από ακατοίκητη νησίδα νοτιοανατολικά του νησιού) είναι μια σύγχρονη ελληνική κατοικία που γεφυρώνει παρελθόν με μέλλον, την οποία επιμελήθηκε ο -με έδρα το Βερολίνο- Δανός αρχιτέκτονας Sigurd Larsen.

Πρόκειται για την εξοχική κατοικία του ίδιου του αρχιτέκτονα, η κατασκευή και ο σχεδιασμός της οποίας βασίστηκαν στην τοπική αρχιτεκτονική “γλώσσα” και τη φύση της τοποθεσίας, αλλά ταυτόχρονα εμπλουτίστηκαν με σύγχρονη αισθητική και μοντέρνα στοιχεία.

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

Βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στο κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος και η διάταξή της θυμίζει σειρά από κύβους σε γεωμετρική διάταξη, οι οποίοι παραπέμπουν  στην παραδοσιακή νησιωτική αρχιτεκτονική του Αιγαίου, η οποία ορίζεται από λευκούς όγκους μινιμαλιστικών γραμμών που έρχονται σε αντίθεση με το ξηρό τοπίο των καφέ και πράσινων αποχρώσεων.

Σκάλες και σκαλοπάτια συνδέουν τα κτίσματα μεταξύ τους καθώς και τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους. Δύο σκάλες συνδέουν το σπίτι με το νερό σε δυο πλευρές της πλαγιάς. Το ένα μονοπάτι οδηγεί στα βράχια στα ανατολικά, όπου μπορεί κανείς να πηδήξει στη θάλασσα, και το άλλο οδηγεί σε μια μικρή αμμώδη παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά.

“Οι λευκές σκάλες προσφέρουν παιχνιδιάρικα μια κυκλική κίνηση σε όλα τα επίπεδα του σπιτιού. Με έμπνευση από τα σχέδια του M.C. Escher, μπορεί κανείς να κινηθεί πάνω, κάτω και μέσα από το σπίτι σε έναν άπειρο κύκλο βημάτων. Το σύμπλεγμα των τεσσάρων λευκών κύβων τοποθετείται στην πλαγιά του λόφου σε διαφορετικά ύψη, δημιουργώντας πολλαπλές πανοραμικές απόψεις των γειτονικών νησιών”, εξηγεί ο αρχιτέκτονας.

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

Μεταξύ των στοιχείων που φαίνονται από τις μεγάλες βεράντες του σπιτιού είναι το μικρό, ακατοίκητο νησί Πιπέρι από το οποίο δανείστηκε το όνομά της η κατοικία. Ο αρχιτέκτονας εξασφάλισε ότι το μικρό νησί φαίνεται ανεμπόδιστα από τον κύριο χώρο διαβίωσης και τον καναπέ του μέσα από ένα μεγάλο γυάλινο πάνελ. Επιπλέον, θέα στο νησί διαθέτουν και τα τρία υπνοδωμάτια και το μπάνιο.

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

Ο αρχιτέκτονας προσθέτει: “Το ακίνητο συνεχίζει πάνω από την κορυφογραμμή του λόφου, όπου ένας μικρός ξενώνας είναι χτισμένος -στη θέση ενός πέτρινου αχυρώνα- με εξωτερική κουζίνα και πέργκολα.”

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

Sigurd Larsen Piperi House greek design kythnos island

*Το Piperi είναι διαθέσιμο για ενοικίαση.

Φωτογραφίες | KKROM Services

Source | Wallpaper Mag, Sigurd Larsen

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR