Quantcast
Untitled 4 0001 Layer3

Το διάσημο εβραϊκό “Russ & Daughters” στη Νέα Υόρκη και η σπουδαία γαστρονομική ιστορία του

Για 107 χρόνια, το κατάστημα Russ & Daughters είναι πλέον ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Νέας Υόρκης και ο λαμπαδηδρόμος του εβραϊκού φαγητού στην Αμερική.

Όταν το 1907, ο Joel Russ μετανάστευσε στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, από το τότε κράτος του, Strzyzow (μέρος της σημερινής Πολωνίας) ξεκίνησε να πουλά ρέγγα από ένα βαρέλι, στα πλήθη των Εβραίων της Ανατολικής Ευρώπης, στο Lower East Side. Του πήρε επτά χρόνια και πολύ κόπο, να αποκτήσει το 1914 ένα κατάστημα. Το αρχικό σημείο ήταν στην οδό Orchard ενώ το 1920 μετέφερε το κατάστημά του στη γωνία 179 East Houston Street, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, μετρώντας πάνω από έναν αιώνα.

Καθώς δεν είχε γιους, ο Joel Russ ζήτησε από τις τρεις κόρες του -Hattie, Ida και Anne- να δουλέψουν στο κατάστημα από την εποχή που ήταν έφηβες. Το 1935, άλλαξε το όνομα του καταστήματος σε Russ & Daughters, μια τολμηρή και αμφιλεγόμενη κίνηση. Το κατάστημα Russ & Daughters ήταν η πρώτη επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες που είχε το “& Daughters” στο όνομά της.

Οι κόρες του στη συνέχεια παντρεύτηκαν και οι άνδρες τους ενσωματώθηκαν επίσης στην επιχείρηση. Το 1979, όταν οι ίδιες και οι σύζυγοί τους ήταν έτοιμοι να συνταξιοδοτηθούν, ο Mark Russ Federman, ο γιος της Anne, αποφάσισε να αφήσει την καριέρα του ως νομικός και να γίνει ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς.

Για τριάντα χρόνια, μαζί με τη σύζυγό του Maria, έτρεχαν το Russ & Daughters και τα κατάφεραν να γίνουν ένας από τους top προορισμούς της Νέας Υόρκης, παρά την όχι και τόσο καλή φήμη του Lower East Side εκείνα τα χρόνια.

Σήμερα τα ξαδέρφια και δισέγγονα του Joel Josh Russ Tupper και Niki Russ Federman, διευθύνουν το αγαπημένο κατάστημα. Πρόκειται για ένα από τα πιο διάσημα εβραϊκά γαστρονομικά spots της Νέας Υόρκης το οποίο προσφέρει μεταξύ άλλων τα διασημότερα και πιο νόστιμα bagel στο Μεγάλο Μήλο.

Photo: Melissa Hom

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα Time Studios ήρθαν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και ήδη ετοιμάζουν ένα οικογενειακό δράμα για τους Russ & Daughters- συνεργαζόμενοι στενά με την οικογένεια Russ.

“Αυτό που ξεκίνησε ως μια ιστορία μεταναστών και την επιδίωξη μιας καλύτερης ζωής στην Αμερική, εξελίχθηκε μέσα από δοκιμασίες και έφτασε σε αυτό το σημείο, γενιές μετά”, δήλωσε ο Kaveh Veyssi, Αντιπρόεδρος των Time Studios. “Ενώ η ιστορία τους είναι τόσο μοναδική, υπάρχουν στοιχεία της που θα αρέσουν σε όλους και σε αυτό είναι που στοχεύουμε: να λέμε εντυπωσιακές ιστορίες που είναι καθολικές και προσβάσιμες σε όλους”.

mark federman poses for a portrait with his daughter niki news photo 1648832049 1
Ο Mark Federman (δεξιά) ποζάρει για ένα πορτρέτο με την κόρη του Niki Russ Federman (κέντρο) και τον ανιψιό του Joshua Russ Tupper (αριστερά), στο οικογενειακά διοικούμενο Russ and Daughters στη Νέα Υόρκη.

“Η ιστορία του Russ & Daughters – και οι χαρακτήρες που συνθέτουν τον υπέροχο κόσμο μας – εκτείνεται για πάνω από έναν αιώνα και αφορά την επιμονή, την οικογένεια, την κοινότητα και το δέσιμο.”, ανέφεραν τα ξαδέρφια σε κοινή δήλωση. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Kim Rozenfeld και τα TIME Studios για να πούμε την ιστορία μας, η οποία ξέρουμε ότι θα κάνει τους θεατές να πεινάσουν κυριολεκτικά και μεταφορικά”.

Source | Town & Country, Russ and Daughters

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR