Quantcast
Traditional Swedish Home Christmas 13

Σουηδία: Ο απόλυτος σκανδιναβικός διάκοσμος & η εορταστική εκδοχή του στην κατοικία της Helena Dahl

Το παραδοσιακό λευκό/κόκκινο σπίτι χρονολογείται από το 1901. Παλαιότερα ήταν το σπίτι ενός «ιχνηλάτη» -του οποίου η δουλειά ήταν να επιθεωρεί και να συντηρεί την κοντινή σιδηροδρομική γραμμή. Σήμερα, η γοητευτική κατοικία στην κομητεία Västmanland, ανήκει στην Helena Dahl και την οικογένειά της και γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα έπιπλα και τα αξεσουάρ, ότι οι ιδιοκτήτες είναι μεγάλοι λάτρεις του vintage.

Στην είσοδο απλά στεφάνια από πυξάρι κρέμονται από την πόρτα με κόκκινη κορδέλα.

Traditional Swedish Home Christmas 17

Στη Σουηδία τα παράθυρα ζωντανεύουν τα Χριστούγεννα με χάρτινα φανάρια σε σχήμα αστεριού και «adventsljustake» (κηροπήγια με κεριά που “μετρούν” αντίστροφα για τα Χριστούγεννα).

Traditional Swedish Home Christmas 18
Σε αυτές τις περιπτώσεις: του παλιού, του vintage και του αντικέ, οι ατέλειες είναι αυτές που ολοκληρώνουν το σύνολο και προσδίδουν σε έναν βαθμό ένα άρτιο αποτέλεσμα που πολλές φορές αγγίζει την τελειότητα. Για παράδειγμα οι ταλαιπωρημένοι τοίχοι και πόρτες που δείχνουν την ηλικία του σπιτιού, είναι στοιχεία που τραβούν την προσοχή και εξιδανικεύουν την ιδιοκτησία αυτή.

Traditional Swedish Home Christmas 14 Traditional Swedish Home Christmas 20 Traditional Swedish Home Christmas 2 Traditional Swedish Home Christmas 23
Οι εορταστικές πινελιές είναι διακριτικές με απλά δενδρύλλια, πρασινάδες και κεριά να μονοπωλούν τη διακόσμηση. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει στολιστεί με vintage στολίδια και φωτίζει τη σκοτεινή γωνία κάτω από τις σκάλες ενώ η συλλογή από τρία vintage ορειχάλκινα κηροπήγια αποτελεί εναν εναλλακτικό τρόπο διακόσμησης του μικρού coffee table.

Traditional Swedish Home Christmas 10 Traditional Swedish Home Christmas 7 Traditional Swedish Home Christmas 5 Traditional Swedish Home Christmas 4

Traditional Swedish Home Christmas 19

Source | my scandinavian home

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR