Quantcast
OBC Egg Nog

Η συνταγή για το αυθεντικό eggnog από το Old Bourbon County

Λίγα ποτά συσχετίζονται τόσο ευδιάκριτα με την περίοδο των Χριστουγέννων και ένα από αυτά είναι το Eggnog. Το ποτό με βασικό συστατικό το αβγό, λόγω της ιδιαίτερης υφής και γεύσης, έχει είτε φανατικούς λάτρεις είτε φανατικούς εχθρούς. Πάντως πρωταγωνιστεί σε πολλά parties και gatherings κατά τη διάρκεια των γιορτών μιας και αυτή είναι σχεδόν η μοναδική εποχή του χρόνου που καταναλώνεται.

Το να φτιάξεις eggnog από την αρχή, σίγουρα ανεβάζει την ποιότητα και τη γεύση του.  Ο στόχος είναι να γίνει παχύρευστο, αρκούντως γλυκό με ευχάριστα έντονο το αλκοόλ και τελικά νόστιμο. Η συνταγή από το ΟBC Kitchen στοχεύει στο να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω.

Συστατικά για 18 cocktails:

18 αυγά

1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

7 φλιτζάνια πλήρες γάλα

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1 ½ φλιτζάνι μπέρμπον Jim Beam

½ φλιτζάνι ρούμι Captain Morgan

½ φλιτζάνι Goslings Dark Rum

1 ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τους κρόκους με ¾ της κούπας ζάχαρη. Ανακατεύουμε το γάλα, τη βανίλια, το bourbon, το ρούμι, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και την κανέλα, τα ζεσταίνουμε αρκετά και αποσύρουμε πριν βράσουν. Ανακατεύουμε τα δύο μείγματα και ψύχουμε για δύο έως τέσσερις ώρες. Χτυπάμε το ασπράδι αυγού με την υπόλοιπη ζάχαρη, δημιουργώντας σφιχτές κορυφές. Σερβίρουμε το eggnog με την μαρέγκα στην κορυφή και πασπαλίζουμε με σκόνη κανέλας. Enjoy!

Source | Smiley Pete

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR