Quantcast
1637215925 imagined landscapes jeju exterior001

Το αρχιτεκτονικό δημιούργημα του οίκου Burberry στη Νότια Κορέα

Η ανατρεπτική εκδοχή της αρχιτεκτονικής τοπίου, συναντάται στον διαμορφωμένο χώρο του οίκου Burberry στο νησί Jeju της Νότιας Κορέας, ο οποίος προορίζεται για εκδηλώσεις συναφείς με το αντικείμενο του οίκου.

Η εντυπωσιακή δομή είναι επενδεδυμένη εξωτερικά εξ’ ολοκλήρου με καθρέφτη ενώ σε συνδυασμό με το σχήμα μιμείται τη σιλουέτα του βουνού Hallasan.

Το κτίριο- γλυπτό, που ονομάζεται Imagined Landscapes, επιδιώκει τη διασταύρωση φύσης και τεχνολογίας και είναι το πρώτο από μια σειρά pop-ups που προσδοκά ο οίκος Burberry να δημιουργήσει ώστε να παρουσιάσει  τις outerwear συλλογές του.
Είναι το πρώτο installation αντίστοιχου ύφους (και είδους) στο νησί Jeju.

Η δομή που μοιάζει με ηφαίστειο διαθέτει αντανακλαστικούς, κυματιστούς τοίχους που είναι κλιμακωτοί, μιμούμενοι με έναν τρόπο την περιβάλλουσα τοπογραφία.

Μέσα στο κτίριο, τρεις ταινίες των καλλιτεχνών Maotik, Cao Yuxi και Lia Jiayu προβάλλονται παράλληλα με την έκθεση της συλλογής εξωτερικών ενδυμάτων/ πανωφοριών, η καθεμία εξερευνώντας τη σχέση μεταξύ φύσης και ψηφιακών τεχνολογιών.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τη συλλογή Burberry  και στη συνέχεια να απολαύσουν την ανεμπόδιστη θέα στη νότια ακτή του νησιού και το βουνό Sanbangsan.

Burberry South Korea 02 Burberry South Korea 078 819x1024 1 Burberry South Korea 05 Burberry South Korea 01 Burberry South Korea 06

Source | Uncrate

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR