Quantcast
tomo landscape 1

Η απόλυτη fine dining εμπειρία στο εστιατόριο Tomo του Seattle

Στο νέο εστιατόριο Tomo, τα καλύτερα υλικά του Βορειοδυτικού Ειρηνικού μετουσιώνονται σε ιαπωνικές γεύσεις και σερβίρονται σε ένα περιβάλλον οικείο και ευχάριστο προσφέροντας έτσι γευστικές εμπειρίες εποχιακής κουζίνας σε casual ατμόσφαιρα.

Το εστιατόριο, το οποίο έχει ήδη μια μεγάλη λίστα αναμονής, διαθέτει ένα σταθερά μεταβαλλόμενο μενού πέντε πιάτων που δίνει μεγάλη σημασία στα συστατικά του και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ιαπωνικές τεχνικές και γεύσεις.

Οι εσωτερικοί χώροι του εστιατορίου έχουν σχεδιαστεί από το στούντιο Graypants με έδρα το Seattle και το Άμστερνταμ.

tomo landscape 1

Για τον χώρο, όπως και για το φαγητό που σερβίρεται, χρησιμοποιούνται υλικά που έχουν “φιλτράριστεί” μέσα από την ιαπωνική φιλοσοφία. Ξύλο κομμένο από τα δάση της Ουάσιγκτον γεμίζει τον χώρο, από τους τοίχους και τα τραπέζια μέχρι το πάτωμα και τις καρέκλες. Ένα μεγάλο μέρος του είναι έβενος -λεπτομέρεια που αποτελεί φόρο τιμής στην ιαπωνική πρακτική του shou sugi ban (όπου η επιφάνεια του ξύλου είναι απανθρακωμένη).
Οι υφές και τα χρώματα στο ξύλο συνυπάρχουν αρμονικά- όπως για παράδειγμα στον τοίχο ο οποίος έχει κατασκευαστεί από κατακόρυφα παράλληλα πηχάκια με τις φυσικές διαφοροποιήσεις στην εικόνα του ξύλου να είναι εμφανείς.

Ο φωτισμός είναι ήπιος -εξαιρετικά κολακευτικός για τον χώρο αλλά και τα πρόσωπα-ενσωματωμένος στα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου όπως τα πάνελ τοίχου, τα καθίσματα στον πάγκο και τα ράφια του μπαρ.

tomo landscape tomo 3 tomo 5

“Λατρεύω το πώς ο χώρος διαμορφώθηκε.”, λέει ο Brady Williams, ιδρυτής του Tomo και πρώην σεφ του εμβληματικού εστιατορίου Canlis του Seattle της δεκαετίας του 1950. “Υπάρχουν οικείες ζώνες και περιοχές όπου οι επισκέπτες μπορούν να απλωθούν και να χαλαρώσουν.”
Το εσωτερικό του εστιατορίου όχι μόνο συμβάλλει στην προσέλκυση της προσοχής αλλά δημιουργεί μια πραγματική ζεστασιά και άνεση για τον επισκέπτη. “Αυτός ήταν και ο στόχος μας ως εστιατόριο, να είμαστε ένας προορισμός, που να κάνει τους ανθρώπους να θέλουν να μείνουν εδώ “.

tomo 2

Source| Wallpaper Mag

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR