Quantcast
4997

Jamie Lee Curtis: H Αμερικανίδα ηθοποιός επιστρέφει ως Laurie Strode στην ταινία Halloween Kills

Στο Halloween Kills, η 62χρονη ηθοποιός επιστρέφει ως η θυματοποιημένη αλλά ανθεκτική Laurie Strode. Στο αυθεντικό αριστούργημα του John Carpenter, κυνηγήθηκε από τον αδυσώπητο, με λευκή μάσκα δολοφόνο Michael Myers ο οποίος έκοψε σε κύβους ολόκληρη την ομάδα των συνομηλίκων της, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να κατατροπώσει την ίδια. Έκτοτε προσπαθεί.

“Κάναμε την (παλιά) ταινία σε 17 ημέρες.”, λέει η ίδια στον Guardian. “Όλοι ήταν τόσο νέοι! Ήμουν 19. Το μεγαλύτερο άτομο ήταν 30.”. (Ξεχνάει τον Donald Pleasence, 59 τότε, ο οποίος  πυροβόλησε τον Michael Myers στην τελευταία σκηνή – όχι με μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα).

1764

Τα επόμενα χρόνια η Jamie Lee Curtis “επανέλαβε” τον ρόλο τρεις ακόμη φορές (1981, 1982,1998), με μεγαλύτερη επιτυχία το 1998, όταν εμφανίστηκε στο Halloween H20: 20 Years Later μαζί με τη μητέρα της, Janet Leigh.

Σύζυγός της είναι ο Christopher Guest, με τον οποίο έχει δύο κόρες. Αυτό το καλοκαίρι, αποκάλυψε ότι το μικρότερο από τα παιδιά της είναι διεμφυλικό. Εκείνη και ο Guest “παρακολουθούσαν με απορία και υπερηφάνεια τον γιο τους να γίνεται κόρη τους”, είχε αναφέρει σε συνέντευξή της.

Ο σκηνοθέτης David Gordon Green, αναβίωσε το Halloween το 2018, αγνοώντας όλα όσα είχαν συμβεί από την πρώτη ταινία. Τώρα επιστρέφει με το Halloween Kills, το δεύτερο στην τριλογία του Green, στο οποίο η ιστορία ξεκινά από το τέλος της προηγούμενης ταινίας. Το τρίτο, Halloween Ends, είναι ήδη “στα σκαριά” και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο Οκτώβριο. “Λέω μερικές φορές ότι το Halloween, δεν θα τελειώσει ποτέ πραγματικά.” σχολιάζει η ίδια.

Το Halloween Kills είναι σίγουρα μια ταινία με πολύ περιεχόμενο. Αν η αρχική κυκλοφορία της δεν είχε καθυστερήσει από την πανδημία, οι σκηνές βίας από όχλο θα έμοιαζαν προφητικές για όλα όσα συνέβησαν στην Ουάσινγκτον. Η ταινία δείχνει τους κατοίκους της πόλης να σπάνε παράθυρα και να τρέχουν ανεξέλεγκτα. Η Curtis χαρακτηρίζει συνολικά τις ταινίες του Halloween προφητικές.

Είναι υποστηρικτική με τις γυναίκες και το κίνημα #ΜeToo και δεν διστάζει να το εκφράζει, όπως έκανε με την Scarlett Johansson στη νομική διαμάχη της με την Disney σχετικά με τα κέρδη από τη Black Widow. “Αν ένας άντρας είχε κάνει το ίδιο, απλά δεν θα αποτελούσε είδηση. Βλέπεις εγώ δεν διακινδυνεύω τίποτα υποστηρίζοντάς τις γυναίκες.  Τι; Θα με απολύσουν από τα Halloween; Είμαι μια ηλικιωμένη κυρία. Τι θα μου κάνουν; Αλλά οι γυναίκες αυτές είχαν πράγματα να χάσουν. Αυτό είναι θάρρος. Ίσως για κάποιες να είναι αργά – αλλά τα πράγματα αλλάζουν, σίγουρα”.

3504

Έχει κάνει ταινίες “ψαγμένες” και ανατρεπτικές όσο το δράμα του 1983 Love Letters και το θρίλερ του 1989 Blue Steel, και τα δύο σκηνοθετημένα από γυναίκες.

Χαρακτηριστικός είναι και ο ρόλος της ως Ophelia στην ταινία Trading Places του 1983.  “Οι μεγαλύτεροι ρόλοι μου είχαν να κάνουν με τη φυσικότητά μου, το σώμα μου, τη σεξουαλικότητά μου.”

2581

Έχει κάνει διαφημίσεις γιαουρτιού αλλά και κακές ταινίες. Έχει μιλήσει για τη λήψη κοκαΐνης παρέα με τον πατέρα της, ενώ το 2019 δημοσιοποίησε ότι υπήρξε εθισμένη σε ένα παυσίπονο. Είναι νηφάλια για περισσότερα από 20 χρόνια.

Το ένστικτό της για επιβίωση την έκανε περισσότερο σαν τη Laurie Strode; “Ναι και όχι. Είμαι σαρκαστική και αντιμετωπίζω τα πράγματα με χιούμορ, έχω πολλή θλίψη και πολλή λαχτάρα. Είμαι αυτός ο χαρακτήρας. Ο ρόλος μου στα Halloween μου επέτρεψε να εξερευνήσω τι είμαι. Έτσι, από αυτή την άποψη, ναι, η Laurie και εγώ είμαστε παρόμοιες. Αλλά η Laurie που συναντήσαμε το 2018 επέζησε από τραύμα με μηδενική βοήθεια. Ποτέ δεν έχω υποστεί κάτι τέτοιο και, το πιο σημαντικό, είχα πάντα τεράστια βοήθεια”.

Halloween Kills 1

Source | The Guardian

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR