Quantcast
dark n stormy

Dark ‘N’ Stormy: H συνταγή για το «σκοτεινό» cocktail από την Καραϊβική

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια καταιγίδα που σπάει τον ρυθμό του ωκεανού και αντιπαραβάλλεται ενάντια στην ηρεμία της ακτογραμμής. Μια καταιγίδα ήταν η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του cocktail του οποίου το όνομα σχετίζεται με τα μυστήρια που είναι συνδεδεμένα με το Τρίγωνο των Βερμούδων.

Ο Βρετανός Ambrose Gosling και ο γιος του, James, περί το 1860, βρέθηκαν σε πλοίο με προορισμό την Virginia των Ηνωμένων Πολιτειών με εμπόρευμα τους, μπύρες και κρασιά από την οικογενειακή επιχείρηση, προς αναζήτηση μεγαλύτερης αγοράς. To πλοίο προσάραξε λόγω κακοκαιρίας στις Βερμούδες. Ο Ambrose και ο γιος του, έχοντας ήδη αρκετές εβδομάδες στο νησί, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, ξεκίνησαν να φτιάχνουν το δικό τους ρούμι.

Το μαύρο ρούμι τους, Gosling’s Black Seal, έγινε η βάση για το Dark ‘N’ Stormy, το cocktail που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν συνδυάστηκε με ginger beer, που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή.

Συστατικά:
45 ml Blackstrap Rum
15 ml χυμός λάιμ
180 ml ginger beer

*  Τοποθετείτε το ρούμι και το χυμό λάιμ σε ένα ποτήρι και στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά την ginger beer. Γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.

Source | Uncrate

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR