Quantcast

Η Camille Miceli είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Pucci

OD AZ437 CAMILL G 20131024152351

Η Camille Miceli έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς σχεδιαστές όπως o Marc Jacobs και o John Galliano. Πλέον πέρασε και η ίδια στον σχεδιαστικό κόσμο μιας και πρόσφατα ανακοινωθηκε ότι θα ηγείται του αντίστοιχου τομέα στον οίκο Pucci.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η Camille Miceli ήταν ένα “ανοιχτό βιβλίο” στον κόσμο της μόδας: μια σχεδιάστρια αξεσουάρ της οποίας το προσωπικό στιλ ήταν τόσο αψεγάδιαστο – που οι περισσότεροι άντρες σχεδιαστές με τους οποίους συνεργάστηκε, συμπεριλαμβανομένου του Marc Jacobs ,  John Galliano και Nicolas Ghesquière, κατέληξαν ότι ήταν η μούσα τους.

Την 1 Σεπτεμβρίου, ο όμιλος LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton ονόμασε την Camille Miceli ως τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Emilio Pucci, αφήνοντας έτσι πίσω τη σημερινή της θέση ως δημιουργική διευθύντρια αξεσουάρ στη Louis Vuitton.

Τώρα, το μόνο άτομο που πρέπει να εμπνεύσει είναι ο εαυτός της.

“Ήμουν έτοιμη. ΄Ηταν η κατάλληλη στιγμή”, είπε η Miceli, 50 ετών, μιλώντας στους NYT.

Η Camille Miceli θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα ηγείται του οίκου Pucci (ο οίκος δεν έχει σχεδιαστή πλήρους απασχόλησης από το 2017, όταν έφυγε ο Massimo Giorgetti, ο Ιταλός σχεδιαστής πίσω από το brand MSGM. Αντ ‘αυτού είχε μια εναλλαγή “καλεσμένων σχεδιαστών” για κάθε σεζόν, όπως Christelle Kocher, Tomo Koizumi κ.λπ.)

Ο έμπειρη καλλιτεχνική διευθύντρια έχει εργαστεί στο παρελθόν και για τον οίκο Dior ως σύμβουλος δερμάτινων ειδών, αλλά και για τους οίκους Chanel και Azzedine Alaïa.

Source | NYT, BoF

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR