Quantcast
landscape pierremarcolini

Ο Βέλγος σοκολατοποιός Pierre Marcolini ταξιδεύει τους λάτρεις της σοκολάτας σε όλο τον κόσμο

Ο Pierre Marcolini, ο σοκολατοποιός που έχει συνεργαστεί με τον Tom Ford και τον Saint Laurent, γιορτάζει τα 20 χρόνια της παρουσίας του στον κόσμο της σοκολάτας με νέες προσθήκες που ταξιδεύουν τον δοκιμαστή σε όλο τον κόσμο.

Οι δύο δεκαετίες του Pierre Marcolini στη βιομηχανία σοκολάτας τον έκαναν παράδειγμα του τι σημαίνει σωστή και ηθική χρήση του κακάο.

Ο Μαρκολίνι ίδρυσε τον ομώνυμο “οίκο” του το 1995, αλλά μόλις το 2001 άρχισε να παράγει ο ίδιος τη σοκολάτα για τις δημιουργίες του. Φέτος, γιορτάζοντας τα 20 χρόνια παραγωγής σοκολάτας, λανσάρει 20 νέες πλάκες σοκολάτας στις 3 Σεπτεμβρίου φτιαγμένες με κακάο από όλο τον κόσμο.

Ο Μαρκολίνι ήταν ένας από τους πρώτους σοκολατοποιούς που προμηθεύτηκε το δικό του κακάο απευθείας από τους ιδιοκτήτες φυτειών από την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία – μια διαδικασία που ονομάζει «Bean to Bar» – και έγινε το καθοριστικό στοιχείο της επιτυχίας του.

pierre marcolini 3

” Ήθελα να πάρω τους λάτρεις της καλής σοκολάτας σε ένα ταξίδι και να τους επιτρέψω να ανακαλύψουν μια ποικιλία γεύσεων και υφών. Άλλοτε φρουτώδεις, άλλοτε αρωματικές και άλλοτε πικάντικες.” Για τον Μαρκολίνι, η εκτίμηση της καλής σοκολάτας είναι σαν την εκτίμηση στο καλό κρασί. “Κάθε cacao bean έχει μια μοναδική ένταση στον ουρανίσκο και βάθος αρώματος με βάση το πού προέρχεται και πώς καλλιεργήθηκε. Για παράδειγμα, τα cacao beans που προέρχονται από την Ινδία είναι ελαφρώς πικάντικα με αρώματα καρυδιoύ, ενώ αυτά που προέρχονται από την Ινδονησία έχουν νότες μοσχοκάρυδου και σουμάκ.”

pierremarcolini 4

Τελικά το μέρος της απόλαυσης της σοκολάτας Pierre Marcolini είναι όχι μόνο η γεύση της σοκολάτας (που είναι εξαιρετική) , αλλά η ενθάρρυνση σε έναν πιο προσεγμένο τύπο κατανάλωσης.

pierremarcolini 2

Source | Wallpaper Mag

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR