Quantcast
c d

Ο Eric Pfrunder αποχώρησε από τον οίκο Chanel μετά από 37 χρόνια

Γεννημένος στην Αλγερία τη δεκαετία του ’50 και γνωστός κοσμοπολίτης, ο Pfrunder πήρε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Chanel μετά το θάνατο του Lagerfeld τον Φεβρουάριο του 2019, όπου εργάστηκε παράλληλα με την creative director και σχεδιάστρια Virginie Viard. Η αποστολή του Pfrunder ήταν να επιβλέπει το κομμάτι της διαφήμισης -ψηφιακό και μή-, το μάρκετινγκ, τις καμπάνιες κλπ.

Eric Pfrunder Virginie Viard Karl Lagerfeld.
Eric Pfrunder, Virginie Viard, Karl Lagerfeld

Ωστόσο, καθώς η Viard επέκτεινε σταδιακά την επιρροή και τη δύναμή της στον οίκο και άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες όπως π.χ. να χρησιμοποιεί άλλους φωτογράφους όπως: Juergen Teller, Karim Sadli ή Inez & Vinoodh – η επιρροή του Pfrunder είχε σαφώς εξασθενίσει στον οίκο Chanel.

Εκπρόσωπος του οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Pfrunder δεν ανήκει πλέον στον οίκο Chanel.

“Ο Έρικ πήρε τη σύνταξή του. “, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πηγές, ο Pfrunder αποχώρησε από τον οίκο πριν από δύο μήνες. Η αναχώρησή του σηματοδοτεί την έξοδο από τον οίκο του τελευταίου προσώπου που βρίσκόταν κοντά στον Λάγκερφελντ γμετά την αποχώρηση της πνευματικής του μούσας, Amanda Harlech, τον Νοέμβριο του 2019.

“Τα σχέδια της Virginie είναι πολύ επιτυχημένα και ταιριάζουν- σε έναν βαθμό- με αυτό που έκανε ο Karl στον οίκο Chanel. Για να επισημάνει το έδαφος της και να διαφοροποιήσει το όραμά της, ένιωσε σαφώς την ανάγκη αλλαγής “, σχολίασε ένας Chanel insider.

Ο Pfrunder εισήλθε για πρώτη φορά στην Chanel το 1983. Αφού ο Lagerfeld ήταν απογοητευμένος από τη φωτογράφηση μιας καμπάνιας το 1987, ο Pfrunder ήταν το πρώτο άτομο που πρότεινε στον Karl να φωτογραφήσει ο ίδιος τις εκστρατείες.

Μετά από εκείνη τη στιγμή, καμία φωτογραφία με τον Lagerfeld δεν ήταν πλήρης χωρίς την παρουσία του Pfrunder, κυρίως στο 7L, το βιβλιοπωλείο και φωτογραφικό στούντιο του Karl στον αριθμό 7, της Rue de Lille στην αριστερή όχθη του Παρισιού.

Ο Pfrunder έπαιξε επίσης βασικό ρόλο στο να βοηθήσει τον Lagerfeld να κάνει τη μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή φωτογραφία.

Μετά το θάνατο του Lagerfeld, ο Pfrunder ήταν επιφορτισμένος με την επιμέλεια του τεράστιου αρχείου του Lagerfeld για τις καμπάνιες, τα πορτραίτα, τη φωτογράφιση περιοδικών αλλά και μελέτες αρχιτεκτονικής. Μια θέση που εξακολουθεί να κατέχει.

chanel lukso voguebus photographer month 21 story 1

Πιο πρόσφατα, τον Ιανουάριο, ο Pfrunder είχε ανακοινώσει ότι εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Lukso (ένα δίκτυο για τη μόδα και τον τρόπο ζωής).

Source | BoF

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR