Quantcast
harrods chocolate 2

Το νέο Harrods Chocolate Hall και τα μικρά θαύματα της ζαχαροπλαστικής τέχνης

Το Harrods, το πολυκατάστημα 1.000.000 τετραγωνικών μέτρων, είχε πάντα την τάση για μεγαλείο και πολυτέλεια. Δεν πρέπει να εκπλήσσει λοιπόν το γεγονός ότι το Chocolate Hall που άνοιξε πρόσφατα το κατάστημα είναι ένας χώρος που φιλοξενεί θαύματα της ζαχαροπλαστικής, με “ζωντανές” επιδείξεις από παγκοσμίου φήμης σοκολάτες  μερικών από τις πιο premium μάρκες ζαχαροπλαστικής στον κόσμο.

harrods chocolate 1

Σε αυτά περιλαμβάνονται το To’ak, το οποίο φτιάχνεται με μια από τις πιο σπάνιες ποικιλίες κακάου Nacional του Ισημερινού και ζυμώνεται μέσω μιας μοναδικής χειροποίητης διαδικασίας αλλά και δημιουργίες αγαπημένων chocolatier όπως  William Curley και Pierre Marcolini.

Η παραγωγή σοκολάτας αποτελεί από καιρό μέρος της ιστορίας του Harrods. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα σοκολάτας το 1870, προτού ξεκινήσει τη δική του παραγωγή σοκολάτας στις αρχές του 19ου αιώνα παράγoντας πάνω από 100 τόνους σοκολάτας μέχρι τη δεκαετία του 1970.

Ενώ το εργοστάσιο σοκολάτας μπορεί να είναι πλούσιο σε ιστορία, το νέο Chocolate Hall έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τον σύγχρονο αγοραστή. Οι εσωτερικοί χώροι έχουν σχεδιαστεί από το περίφημο David Collins Studios, η ομάδα του οποίου ανέλαβε μια εξαντλητική διαδικασία αποκατάστασης της αρχικής αίθουσας που περιλάμβανε την επανεπεξεργασία της εκτεταμένης επένδυσης του χώρου με το χέρι και την ανασύνταξη του εντυπωσιακού δαπέδου από γρανίτη και μάρμαρο.

harrods chocolate hall landscape

Αυτά τα χαρακτηριστικά ζωντανεύουν με σύγχρονες πινελιές, συμπεριλαμβανομένων μετρητών που ελέγχουν τη θερμοκρασία και διασφαλίζουν ότι κάθε χώρος άρα και κάθε δημιουργία ζαχαροπλαστικής διατηρούνται σε βέλτιστη θερμοκρασία.

Ενδιαφέρον από άποψη ηθικής και βιωσιμότητας είναι το γεγονός ότι στο Chocolate Hall εκτίθεται κακάο παραγώμενο με υπευθυνότητα -από περιβαλλοντικής και εργασιακής άποψης. Το Harrods φρόντισε να αποκτήσει σοκολάτες μόνο από διαπιστευμένους προμηθευτές που είτε αγοράζουν κακάο από αγροκτήματα που συμμετέχουν σε συστήματα πιστοποίησης ή το προμηθεύονται απευθείας από τις ίδιες τις καλλιέργειες για να διασφαλίσουν ότι οι αγρότες πληρώνονται premium και εργάζονται σε κατάλληλες εργασιακές συνθήκες.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα εργοστάσιο Willy Wonka για εκλεπτυσμένο κοινό!

harrods chocolate hall 3

Source | Wallpaper

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR