museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 hero2

Το ανακαινισμένο Museum of the Home στο Hoxton ανοίγει στις 12 Ιουνίου

Το Museum of the Home, παλαιότερα γνωστό ως Μουσείο Geffrye, στεγάζεται σε διατηρητέο κτίριο που χτίστηκε στο Hackney του ανατολικού Λονδίνου, το 1714.

Ζητήθηκε από το studio αρχιτεκτονικής Wright & Wright, να δημιουργήσει περισσότερους δημόσιους και εκθεσιακούς χώρους για το μουσείο και να αντιστρέψει τις επιζήμιες αλλαγές που έγιναν σε αυτόν τον 20ο αιώνα.

Το στούντιο το πέτυχε “ανοίγοντας” το χαμηλότερο επίπεδο του μουσείου, αποκαθιστώντας τον πρώτο όροφο και προσθέτοντας δύο pavilions στον κήπο, το ένα επενδεδυμένο με τούβλα και το άλλο από αγριόπευκο, το καθένα σε γκρι-μαύρο χρώμα.

“Τα κτίρια είναι όμορφα, αλλά είχαν “αποσταθεροποιηθεί” από αλλαγές του παρελθόντος π.χ. όταν αφαιρέθηκαν οι σκάλες, τα εσωτερικά χωρίσματα κλπ.”, εξήγησε o Clare Wright.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που έκανε η ομάδα του στούντιο Wright & Wright στο μουσείο ήταν το “άνοιγμα” του ισογείου, το οποίο περιελάμβανε την ανασκαφή του χώρου κατά ένα μέτρο.

“Είδαμε ότι αν σκάψουμε μόλις ένα μέτρο, θα μπορούσαμε να παρέχουμε ακόμη περισσότερο χώρο από οτι ο πελάτης ζήτησε.” συμπλήρωσε.

Εκτός από την παροχή δημόσιας πρόσβασης σε αυτόν τον χώρο για πρώτη φορά στην ιστορία του κτιρίου ως μουσείο, δημιουργήθηκαν επίσης 80% περισσότεροι εκθεσιακοί χώροι για τις πλούσιες- 400 ετών- συλλογές του μουσείου.
Οι πρωτότυπες λεπτομέρειες διατηρήθηκαν όπου ήταν δυνατόν.

Αποκαταστάθηκε ο πρώτος όροφος του μουσείου και άνοιξε η οροφή του, δημιουργώντας χώρο για μια νέα βιβλιοθήκη με θέα στους κήπους του μουσείου.
Η ομάδα Wright & Wright φρόντισε ώστε ο κάθε χώρος να έχει επίπεδη πρόσβαση και βέλτιστο φωτισμό. Εισήγαγε επίσης δύο ανελκυστήρες και δημιούργησε πιο ευέλικτα σημεία εισόδου και εξόδο, με τη μια είσοδο να βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον γειτονικό σταθμό Hoxton Overground Station.

Μεγάλη σημασία δόθηκε από το στούντιο και στο κομμάτι της κηπουρικής.

Η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε με ένα νέο καφέ και μεγάλο χώρο υποδοχής που περιλαμβάνει τουαλέτες, βεστιάριο και χώρους για επισκέψεις από σχολικές ομάδες.

Το καφέ, που στεγάζεται σε μια πρώην βικτοριανή παμπ δίπλα στο χώρο, διαθέτει μια φωτεινή τραπεζαρία και βεράντα με θέα στη νέα είσοδο από το σταθμό.

museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 1 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 6 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 4 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 15 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 5 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 8 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 0 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 sq museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 16 museum of the home wright wright london architecture renovations dezeen 1704 col 14

Φωτογραφίες| Hufton + Crow

Source | Dezeen

DIDEE MAGAZINE

Η υψηλή αισθητική στη σύγχρονη ζωή της πόλης.

More Stories
210504 TLenz Siriano Furniture385525201
Η πρώτη συλλογή επίπλων του Christian Siriano αποτελεί ωδή στον μεταμοντερνισμό