Quantcast
2014060201

Το υποκριτικό ταλέντο και η ανεπιτήδευτη κομψότητα της Diane Keaton

Εκείνοι που την παρακολουθούν έβλεπαν πάντα την Diane Keaton ως ένα fashion icon ενώ το διαχρονικό της στυλ αποτελεί έμπνευση από την αρχή της καριέρας της, στη δεκαετία του 1970.

Από τα χακί κοστούμια και γιλέκα που φορούσε στην ταινία Annie Hall έως τις ουδέτερες εμφανίσεις με έμφαση στη λεπτομέρεια (φαρδιές ζώνες- καπέλα) που επιλέγει για το κόκκινο χαλί, η εικόνα της εκπέμπει κάτι το ανεπιτήδευτο και μια ποιότητα που απαιτεί μαεστρία μέσα στην απλότητα για να επιτευχθεί .

Ενδεικτικό της ιδεολογίας αλλά και της αύρας που εκπέμπει η  ηθοποιός είναι το γεγονός ότι, στα 75 της χρόνια, πρωταγωνιστεί μαζί με τους: Harry Styles, Serena Williams και Sienna Miller στην τελευταία καμπάνια του Gucci, με τίτλο “Beloved”, που γιορτάζει την 100χρονη ιστορία του Ιταλικού οίκου.

Η Diane Keaton γεννήθηκε στο Λος Άντζελες το 1946 και είναι η μεγαλύτερη από τα παιδιά της Dorothy & του Jack Hall.  Ο πατέρας της ήταν ένας όμορφος αξιωματικός στο ναυτικό των ΗΠΑ στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η μητέρα της αγαπούσε τα κολάζ ενώ ο πατέρας της είχε εμμονή με την οργάνωση και την αυτο-βελτίωση. Η Diane ήταν μέρος μιας ασφαλούς και εκκεντρικής οικογένειας. Όμως, η ανάγκη δημόσια αναγνώριση προέκυψε νωρίς, από την εφηβεία της.

Στα 19 της έφυγε από το σπίτι της και διέσχισε όλη την ήπειρο για να σπουδάσει ηθοποιός στη Νέα Υόρκη. “Κάποια μέρα θα γίνεις καλή ηθοποιός.” της είπε για την αποφοίτησή της από το Neighborhood Playhouse, ο Sanford Meisner.

Από νωρίς ξεκίνησε τη μακρά σχέση της με τον Woody Allen, έναν από τους τρεις συμπρωταγωνιστές και – την ίδια στιγμή- εραστές που έφτασε κοντά στο να παντρευτεί. Οι άλλοι δύο ήταν ο Warren Beatty  και ο Αλ Πατσίνο.“Δεν ήθελα να γίνω σύζυγος, ήθελα να είμαι πάντα το καυτό ραντεβού.”, αναφέρει στην αυτοβιογραφία της.

Μετά την πρώτη της εμφάνιση πέρασε κάποιο χρόνο εκτός δουλειάς, κατά τη διάρκεια του οποίου ανέπτυξε βουλιμία κάτι που αποδίδει σε ανησυχίες για την εικόνα του σώματος και τη χαμηλή αυτοεκτίμηση που κληρονόμησε από τη μητέρα της.

Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 η Keaton έκανε περισσότερες από 20 ταινίες και έλαβε τις πρώτες δύο από τις τέσσερις υποψηφιότητές της για Όσκαρ.  Οι πιο χαρούμενες εμπειρίες της ήταν στο Annie Hall (για το οποίο κέρδισε Όσκαρ) και στο Manhattan.

Ο πατέρας της πέθανε το 1990 μετά από έναν σύντομο αγώνα με τον καρκίνο του εγκεφάλου, όταν εκείνη συμμετείχε στα γυρίσματα της ταινίας Ο Νονός, ενώ η μητέρα της πέθανε το 2008, 15 χρόνια μετά την έναρξη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Έχει υιοθετήσει δυο παιδιά ενώ δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Η εικόνα της είναι κάτι που την απασχολεί αλλά το πέρασμα του χρόνου δεν φαίνεται να την επηρεάζει στο ελάχιστο μιας και οι κλασικές και διαχρονικές της επιλογές τόσο στην εμφάνιση και την γενικότερη εικόνα της όσο στις δουλειές και τις δημόσιες σχέσεις της αποτελούν μια σειρά επιτυχημένων γεγονότων.

Το instagram της μετρά 1,8 εκατομμύρια ακόλουθους.

Χωρίς αμφιβολία μια γυναίκα πρότυπο και ακριβές αντίγραφο αυτού που μια γυναίκα θέλει να είναι όταν μεγαλώσει.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR