Quantcast

Women’s day 2021: Η Barbie & το didee.gr τιμούν τις Γυναίκες που δεν σταματούν να ονειρεύονται

cover didee

Με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας και με έμπνευση από το μήνυμα  #YouCanBeAnything, η Barbie σε συνεργασία με το didee.gr δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία απόλαυσης και νοσταλγίας, με πρωταγωνίστριες 10 ξεχωριστές προσωπικότητες.    

Οι 10 εκλεκτές Γυναίκες παρέλαβαν σήμερα -8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- στο χώρο τους ένα box με την αγαπημένη τους Barbie η οποία συνοδευόταν από ένα High Afternoon Tea, με σκοπό να τους υπενθυμίσει τη σπουδαιότητα της παιδικότητάς τους και τη σημαντική αξία του να ονειρεύονται, όπως ακριβώς έκαναν μικρές. 

Οι 10 πρωταγωνίστριες που έγιναν κομμάτι του #YouCanBeAnything ήταν η Μαίρη Καλύμνου (VIP αεροσυνοδός), η Μαριάννα Παινέση (Παιδαγωγός-Μοντέλο), η Αθηνά Μουρκούση (Make-up artist), η Κατερίνα Πεφτίτση (Plus Size Model), η Ελεάνα Ανδρεούδη (Prima Ballerina), η Βάσω Μανoπούλου (Εκπαιδευτικός), η Φωτεινή Μπαγεώργου (Ιατρός-Δερματολόγος), η Rachel Owiti (Επιχειρηματίας-Μοντέλο), η Έφη Δήμα (Yoga Instructor) και η Λυδία Κατσανικάκη (Μοντέλο).

Σύμφωνα με μελέτη που διενεργήθηκε από το Κέντρο Επιστήμης της Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Cardiff και την κούκλα Barbie η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την επεξεργασία κοινωνικών πληροφοριών όπως η ενσυναίσθηση και οι κοινωνικές δεξιότητες, ενεργοποιήθηκε στις περιπτώσεις που τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) έπαιζαν με κούκλες, ακόμη και όταν αυτά ήταν μόνα τους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, τα παιδιά δημιουργούν τους δικούς τους φανταστικούς μικρόκοσμους και την ίδια στιγμή εξασκούν κοινωνικές δεξιότητες που θα τους φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμες στη μετέπειτα ζωή τους, στις φιλίες, στις σχέσεις, στην εργασία όχι μόνο για επίτευξη όλων αυτών που επιδιώκουν αλλά και για την εξασφάλιση ευτυχίας, ηρεμίας και ισορροπίας.

Επιπλέον εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι καθοριστική-πολλές φορές- είναι η ύπαρξη προτύπων (role models) στη ζωή ενός κοριτσιού. Μια γυναίκα που παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια όχι μόνο τα έχει καταφέρει αλλά έχει κάνει αυτά που ονειρεύεται πραγματικότητα, δε μπορεί παρά να δίνει το πιο θετικό μήνυμα-μάθημα στους υπόλοιπους ανθρώπους το οποίο δεν είναι άλλο από το να μη σταματούν να οραματίζονται μια ζωή που τους ταιριάζει και να επιδιώκουν κάθε στιγμή να πετύχουν όλα αυτά που θα τους οδηγήσουν πιο κοντά σε αυτή. Ζούμε σε μια απαιτητική εποχή στην οποία οι γυναίκες καλούνται να είναι δυναμικές, αποφασιστικές και συνάμα υποστηρικτικές, με καλλιεργημένες κοινωνικές δεξιότητες – προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές προκλήσεις. Ο ρόλος τους είναι πολυδιάστατος και καλούνται να υπηρετήσουν πολλούς ρόλους. 

Με αφορμή λοιπόν, τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας η Barbie και το didee.gr κάνουν πράξη το νόημα της ημέρας μέσω του παιχνιδιού, που τόσο καθοριστική είναι η επιρροή του στη ζωή ενός παιδιού, στέλνοντας σε 10 προσωπικότητες την αγαπημένη κούκλα.

Μια ιεροτελεστία που κορυφώνεται με ένα High Afternoon Tea, που τιμά τις σύγχρονες Γυναίκες και που υπενθυμίζει στην κάθε μια το πόσο σημαντικό είναι να διεκδικείς αυτά που θέλεις για τον εαυτό σου, να εξελίσσεσαι και να καταφέρνεις να γίνεσαι όλα αυτά που έχεις ονειρευτεί.

#YouCanBeAnything
#Barbie

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR