Quantcast
Rappu Bar Singapore 04 1024x652 1

Το sushi bar “RAPPU” στη Σιγκαπούρη & ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του

Το RAPPU, βρίσκεται στην πολυσύχναστη συνοικία Tanjong Pagar της Σιγκαπούρης και αποτελεί το πιο πρόσφατο project έργο του, με έδρα το Λος Άντζελες, OWIU (Only Way Is Up) Studio. Πρόκειται για ένα sushi bar του ομίλου The Feather Blade, χωριτικότητας 36 θέσεων που στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτίριο και προσφέρει εντυπωσιακό σχεδιασμό μιας και αποτελεί το μεγαλύτερο εστιατόριο του είδους του στη Σιγκαπούρη.

Το RAPPU βρίσκεται στο Duxton Road της Σιγκαπούρης, συνοικία που πρόσφατα κέρδισε τη φήμη ως η πιο πολυσύχναστη ασιατική γειτονιά χάρη στα εστιατόρια και μπαρ που διαθέτει. Ο χώρος βρίσκεται σε μια δομή που δημιουργήθηκε από δύο παλιά καταστήματα και το έργο του OWIU Studio βασίζεται στη συντήρηση αυτών των καταστημάτων. Τα κτίρια είναι στενά, έχουν ύψος δύο έως τριών ορόφων, και συνήθιζαν να φιλοξενούν καταστήματα με αποθηκευτικούς χώρους στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στην κορυφή.

Για να διατηρηθεί η γοητεία του καταστήματος, το OWIU Studio διατήρησε τις εκτεθειμένες δοκούς οροφής από ξύλο και το δάπεδο από ακατέργαστο σκυρόδεμα για να επιδείξει τη βιομηχανική-κομψή αισθητική του αρχικού χώρου χωρίς να του στερεί τίποτα από την κομψότητα ενός εστιατορίου.

Για να ενώσουν τα δύο καταστήματα, οι αρχιτέκτονες δημιούργησαν ένα άνοιγμα μήκους έξι μέτρων εγκαθιστώντας ένα νέο ατσάλινο στύλο σαν νέο θεμέλιο για την υποστήριξη της κατασκευής. Αυτό επέτρεψε τη δημιουργία ενός χώρου που είναι ο πρώτος του είδους στη Σιγκαπούρη.

Ο σχεδιασμός αυτού του νέου χώρου βασίζεται στη λέξη «Omakase», την ιαπωνική λέξη για “επιλογή του σεφ”, μια κοινή ιδέα που συναντάται στα παραδοσιακά σούσι μπαρ, όπου ο επισκέπτης τρώει ό, τι ετοιμάζει ο σεφ πίσω από το μπαρ έχοντας οπτική πρόσβαση στην προετοιμασία.

Αυτό οδήγησε στη φιλόδοξη ιδέα της τραπεζαρίας του RAPPU, η οποία διαθέτει ένα ενιαίο συνεχές μπαρ μήκους σχεδόν 20 μέτρων και χωρητικότητας 36 ατόμων. Το αποτέλεσμα είναι ένας ανοιχτός χώρος, όπου μια προσαρμοσμένη χαλύβδινη λυχνία LED RGB 20 μέτρων μήκους, τυλίγει το χώρο πάνω από τον πάγκο, ακολουθώντας τη γραμμή της ράβδου. Το φως συγχρονίζεται με τη μουσική και φωτίζει τον χώρο με δυναμικό χρώμα.

Το όνομα του εστιατορίου – RAPPU – έχει δύο έννοιες: Στα Ιαπωνικά, ο όρος σχετίζεται με τη μουσική ραπ και hip-hop που ακούγεται από το υπερσύγχρονο ηχοσύστημα του εστιατορίου. Μια άλλη έννοια του rappu είναι το wrap (τυλίγω) λόγω του περιεχομένου του μενού.

Εκτός από τον σχεδιασμό εσωτερικής αρχιτεκτονικής του RAPPU, το OWIU Studio βοήθησε στη συνολική εικόνα του νέου εστιατορίου, συνεργαζόμενος στενά με τον κορυφαίο κεραμοποιό από την Ινδονησία Ayu Larasati στο σχεδιασμό των ειδικών κεραμικών και άλλων προϊόντων, συμπληρώνοντας πλήρως το έργο.

52 Duxton Rd, Σιγκαπούρη 089516

Rappu Bar Singapore 10 Rappu Bar Singapore 07 Rappu Bar Singapore 03 Rappu Bar Singapore 05 1024x772 1 Rappu Bar Singapore 02 Rappu Bar Singapore 09 1024x683 1 Rappu Bar Singapore 08 Rappu Bar Singapore 12 1024x683 1 Rappu Bar Singapore 11

Source| The spaces

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR